Hbs'den seçim analizi: AK Parti yüzde 30'un altında, MHP yüzde 40 oy kaybı

Hbs'den seçim analizi: AK Parti yüzde 30'un altında, MHP yüzde 40 oy kaybı

Hbs Araştırma Şirketi, yaptıkları anketlerden yola çıkarak partilerin oy oranlarına yönelik analiz yaptı. Şirkete göre AK Parti yüzde 40'ı bulamıyor.

Hbs Araştırma, anket sonuçları sonrası analiz yaptı. Anket şirketine göre AK Parti bir önceki seçime göre büyük oranda oy kaybetti.

Hbs Araştırma, Twitter'dan yaptığı açıklamada şu analizde bulundu: "Ak Parti 2018 seçimlerine göre oylarının %30 unu kaybetmiş durumda. Bu da AK Parti'yi yüzde 30 bandının altına indiriyor."

Anket şirketine göre CHP'deki oy artışı yüzde 2.

Yapılan analizde, bir önceki seçime göre MHP'nin oy oranında yaşanan düşüş dikkat çekiyor. Anket şirketi MHP'nin yüzde 40 oranında oy kaybı yaşadığını paylaştı.

Anket şirketinin bir diğer analizi ise AK Parti'den ayrılarak parti kuran Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun partisi oldu. Anket şirketi yaptığı açıklamada, "Yeni kurulan partilerde ise %2'yi geçen parti yok" dedi.

Anket şirketi son olarak şu açıklamalarda bulundu: "Bu oranlar hemen hemen tüm anket şirketlerinin ortak fikri. Burada ortaya çıkan durum şu; İyi Parti bu kayıp oyların birleştiği nokta olmasına rağmen, hala %11 gösteren anket şirketleri algı ve oyun kurma derdinde."

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.