Hakkari’de HDP'nin seçim çalışmaları devam ediyor

Hakkari’de HDP'nin seçim çalışmaları devam ediyor

HDP'nin Hakkari merkez ve ilçelerindeki 24 Haziran Seçim çalışmaları devam ediyor.

HDP’nin seçim çalışmaları kapsamında Eski parlamenter ve DTK Başkanlık divanı üyesi Selim Sadak, HDP Disiplin Kurulu Başkanı Hamit Geylani, DTK, STK temsilcileri HDP ve DBP’li yöneticiler ve çok sayıda yurttaş merkeze bağlı Aşağı Derecik (Çemê Şemaşê) köyünü ve Kırıkdağ (Dêzê) köyleri ve bağlı mezralarını ziyaret ederek köylüler ile sohbet etti.

Köylülerden oy istemeye gelmediklerini belirten HDP’liler sadece köy ziyaretleri kapsamında kendilerini ziyaret ettiklerini belirti. Ziyaret edilen köylerde HDP’liler parti flamalarını asarken köylülere Selahattin Demirtaş’ın yolladığı mektuplar ve HDP’nin seçim broşürleri dağıtıldı. 

Akşam saatlerine kadar devam eden köy ve mezra ziyaretlerinin ardından HDP’liler kente geri döndü.

YÜKSEKOVA

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde seçim çalışmaları, ev ev çalınmadık kapı bırakılmayacak şekilde devam ediyor. HDP kent adayı Sait Dede, DTK Eş Başkanlık Divanı üyeleri Dilek Adsan, Selim Sadak, DTK Kadın Meclis Sözcüsü Ruken Akça, HDP-DBP İlçe örgütlerinin yöneticileri ilçeye bağlı Güneç  (Sekran) köyünü akşam saatlerinde ziyaret etti. Köylüler HDP’lileri büyük bir coşku ile karşıladı. Çocuklar köyü HDP bayrakları ile donattı. Yapılan ziyaretlerde ilginç diyaloglar da yaşandı. Köylüler “Zaten biz yüzde 100 HDP'ye oy veriyoruz. Boşuna benzin harcamayın” dedi.

Ziyaretin ardından köy meydanından kısa bir açıklama yapan Selim Sadak ilçe halkının göstermiş olduğu ilgiye dikkat çekerek, her yerde halkın coşkusuna cevap olacak bir mücadele yürüteceklerini söyledi. Sadak "Şimdi buradan 4 tane Kürt dünyanın herhangi bir yerine gidip orada hayat kursun, işini geliştirsin hemen hop ona da müdahale edecekler. Çünkü bunlar Kürt düşmanı. Başur'daki referandumda bunu gösterdi zaten meselenin Kürt olduğunu" dedi.

Alkış ve sloganlar eşliğinde köyden ayrılan heyet çarşı merkezine geçerek iftara hazırlanan esnaf ve halkı ziyaret etti. Burada yapılan ziyaretlerin ardından seçim bürosuna geçilirken ziyaretler iftar sonrasında da devam etti.

İftarın ardından Cengiz Topel Caddesi, Sanat Sokağı ve Özgürlük Meydanı'nda oturan yurttaş ve esnaflar ziyaret edildi. Dışarıya kurulan taburelere oturan ve semaverlerden çay içen yurttaşlara yapılan ziyaretlerde sürekli alınan çay davetleri kırılmayarak hep birlikte çaylar içildi. Ziyaretler esnasında sara hastası bir yurttaş fenalaşınca kentin doktor adayı Sait Dede müdahalede bulundu.

whatsapp-image-2018-06-10-at-02.03.31-2.jpeg

whatsapp-image-2018-06-10-at-02.03.32.jpeg

whatsapp-image-2018-06-10-at-02.03.34.jpeg

whatsapp-image-2018-06-10-at-02.03.35.jpeg

whatsapp-image-2018-06-09-at-20.42.24.jpeg

whatsapp-image-2018-06-09-at-20.42.27-2.jpeg

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.