Hakkari 2012 halkoyunları yarışması yapıldı

Hakkari 2012 halkoyunları yarışması yapıldı

Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Kulüpler Arası Halk Oyunları Yarışması düzenlendi. 27 takımın katıldığı yarışmanın birincileri Hakkari’yi temsil edecek.

YÜKSEKOVA HABER

Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Salonunda gerçekleşen ve 4 kategoride 27 spor kulübünün katıldığı yarışma sabah saat 10.00’da başladı. 

haberingoruntuleri.gif

Minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler olmak üzere 4 kategoride yapılan yarışmada, spor kulüpleri, stilize ve geleneksel halkoyunları dallarında yarıştı. Ekipler, yarışmada birinci olabilmek için Hakkari yöresine ait birbirinden güzel oyunlar sergiledi.

haberinfotograflari.gif

Yaklaşık 8 saat süren yarışma sonucunda stilize dalında miniklerde Atatürk İlköğretim Okulu Gençlik ve Spor Kulübü, yıldızlarda Çağdaş Yaşam Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, gençlerde ise 23 Nisan İlköğretim Okulu Gençlik ve Spor Kulübü birinci oldu.

Geleneksel dalda miniklerde Ticaret Meslek Lisesi Geçlik ve Spor Kulübü, yıldızlarda Lütfullah Bilgin İlköğretim Okulu Gençlik ve Spor Kulübü birinci olurken; Yüksekova Kış Sporları Kulübü ikinci oldu. Gençlerde Ticaret Meslek Lisesi Gençlik ve Spor Kulübü birinciliği alırken, ikinciliği ise Yüksekova Esen Spor Kulübü aldı. Büyüklerde de Hakkari Belediye Gençlik ve Spor Kulübü birinci oldu.

Yarışmada, dereceye giren ekiplere ödülleri Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Reşit Güldal ve okul müdürleri tarafından verildi.

Minik ve Büyükler kategorisinde birinci olan ekipler ile Yıldız ve Gençler kategorisinde birinci ve ikinci olan ekipler, Halk Oyunları Federasyonu'nun belirleyeceği tarih ve ilde grup yarışmalarına katılarak Hakkâri’yi temsil edecekleri bildirildi.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum