Hakkari Üniversitesi'nde usulsüzlük var mı?

Hakkari Üniversitesi'nde usulsüzlük var mı?

Hakkari üniversitesi personeli soruşturma kıskacında mı? Personele mobin uygulaması yapılıyor mu? Üniversitede ususüzlük var mı? Tüm bu soruların yanıtı röportajımızda….

ZEKİ DARA’NIN ÖZEL RÖPORTAJI

HAKKARİ - 2008 yılında kurulan ve 6 yıldır bina kiralayarak eğitim vermeye çalışan, Hakkari Üniversitesi’nde son dönemde baş gösteren huzursuzluk üzerine ileri sürülen bir takım iddilar ile ilgili olarak üniversite sekreteri Senar Hatim ile konuştuk.

İşte, Üniversite Sekreteri Senar Hatim’in yönetim ve Rektör Prof. Dr. Ebubekir Ceylan’a yönelik eleştiri ve iddiların yer aldığı sorulara verdiği cevaplar

Üniversitede görevli kaç personel Hakkında soruşturma açıldı, Kürt sorunu üzerine tez hazırladığı için istifaya zorlananan akademisyenler var mı?

Üniversitemizde görevli olduğu halde kendi memleketinde kadro bulan Hakkari’den ayrılıyor. Bu bir sürkülasyondur bu çok normaldir. Onlar gider Hakkarililer geri gelir. Hakkarili olupta başka yerde çalışanlar da bizim üniversitemize geri geliyor. Kimse hakkında soruşturma açılmış değildir. Hiç kimse Kürt sorunu üzerine tez hazırlamadı. Yalan söylüyor. Dokora yaparken ve ya yüksek lisans yaparken başka illerde yaşıyorlar. Bizde diyoruz gelin burada iş yapın bunu kabul etmedikleri için istifa edip gidiyorlar.

Personele yönelik mobing uygulaması yapıldığı ileri sürülüyor böyle bişey var mı?

Personelden daha fazla verim almak için kurum içinde farklı görevlendirmeler yapıyoruz. Eskiden adama göre yer beğenilirdi, biz yere göre adam seçiyoruz bu da mobing uygulaması değildir.

Öğretim görevlisi sıfatı ile değişik bölümlere alınan ancak göreve gelmeyen personeller olduğu söyleniyor bu iddiaya ne diyeceksiniz?

Bu personellerimiz başka yerlerde görevlidir. İlgili YÖK kanunları kapsamında belli bir süre farklı yerlerde çalışıp sonra da buraya geri gelecekler. Bazı personeller gelip bir süre çalışıyor bazıları da atanır atanmaz gidiyorlar bunlar ilgili oldukları bölümlerde eğitimlerini tamamlamaya gidiyorlar. Daha sonra bunlar üniversiteye geri gelecekler.

Ankara’da görev yapan ve rektörün makam şöförlüğünü yapan bir personeliniz olduğu söyleniyor. Bu personel sacede rektörün Ankara’daki görevleri sırasında mı makam şöförlüğü yapıyor. M. B isimli bu personelinizi görevlendirmesi nerededir?

Bizim Türkiye’nin her yerinde görevli personelimiz var. Ancak Ankara’da sabit duran bir personelimiz yok.

Bölgedeki bir çok üniversite profesör düzeyinde kadro bulmakta zorlanırken, üniversitemizde görevli bir profesörün soruşturma kıskacına maruz kaldığı ve bu yüzden üniversiteden ayrılacağı konuşuluyor. Buna ne diyeceksiniz?

Bu tamamen uyum sorunudur. Profesör bizimle uyum problemi yaşadığı için bir yıllığına buradan ayrılıyor.

Hakkari üniversitesinde yapılan fuhuş operasyonunda yönetimin parmağı varmıydı? Operasyonun amacı Hakkarilileri tasfiye etmekmiydi?

Kimsenin bu operasyonla bir ilgisi yok. Kimsenin bir proje ürettiği yok. Burda bir olay gelişti. Kesinlikle rektörlük ve yönetimi bu olayın hiçbir yerinde yoktur. Biz sadece idari soruşturma yaptırdık. 4 kişnin soruşturması YÖK’e gönderildi yakın dönemde soruşturma neticelenecek.

Rektör vekaleti çantasında mı taşıyor?

Daha önceki dönemde rektörün idari işlerde bize verdiği yetkileri biz takip ediyoruz. E imzaya geçmeyi hedefliyoruz. Buna geçtiğimzde böyle bir sorunumuz yok.

Rektör Ceylan’ın 2012 Güz ve 2013 Bahar dönemlerinde Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu’nda ek ders karşılığı görev yaptığı ve aynı dönemlere denk gelen tarihlerde il dışına ya da yurt dışında olduğu, aynı zamanda her iki durum için ödenek aldığı iddiaları için ne diyorsunuz?

Ben burada olduğum sürece Rektör hoca hiç derslere girmedi. Eğer hem derste hem yurtdışına giderse bunun ilk darbeyi Sanıştay’dan alır. Öyle bişey olamaz bunu herkes bilir. Böyle bir riski kimse alamaz. Böyle bişey varsa bakmak lazım.

Hakkari’de onlarca matbaa dururken, üniversitenin 2014 yılı için yaptırdığı takvim ve bazı eşantiyon malzeme için neden Gölcük merkezli bir matbaaya yaklaşık 135 bin TL’lik iş verildi? Bu takvimler ne zaman geldi? Bu işin cezaevi ile ilgisi ne?

Bu konularda bilgim yok böyle bişeyi de kabul etmiyorum. Takvimin yanında başka malzemeler de var o malzemler yüzünden gecikmiş olabilir. Biz hiçbir firmaya bişeyler kazandırmanın peşinde değiliz. Bu malzemeler cezaevi üzerinden doğrudan temin yolu ile alındığı için bilgi sahibi değilim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
37 Yorum