Gürsel Tekin: Kılıçdaroğlu İstanbul'u bana sorsun!

Gürsel Tekin: Kılıçdaroğlu İstanbul'u bana sorsun!

CHP 17 ilin belediye başkan adayını açıkladı. İstanbul adayı için ise belirsizlik devam ediyor. İstanbul Büyükşehir adaylığını açıklayan Gürsel Tekin, adının adaylar arasında telaffuz edilmemesine ise tepkili.

AK Parti ve CHP belediye başkanı adaylıklarını açıklamaya başladı. Her iki parti İstanbul adayları için ise çalışmalarını sürdürüyor. İstanbul Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Gürsel Tekin, isminin parti yönetimince aday adayı olarak telaffuz edilmemesine tepki gösteriyor. Tekin, “Genel başkanımız, parti yöneticilerimiz İstanbul’u bana sorsunlar. Gerçekleri öğrenirler. Genel Başkanımız ve parti yöneticilerimizden, sokakta olan birisi olarak ‘İstanbul’da ne oluyor’ diye sormamaları beni üzüyor” diye konuştu.

Sözcü’den Saygı Öztürk’e konuşan Gürsel Tekin, “Genel başkanımıza her şeyi bir kenara bırakıp kardeşlik hukukuna dayanarak bir ricam olacak. Hakkaniyet istiyorum” dedi ve şunları söyledi;

KİMSE MAHALLERİ BENİM GİBİ BİLMEZ: İstanbul’da CHP örgütünün, sivil toplum kuruluşlarının başkanlarına, muhtarlara, kanaat önderlerine ve en çok güvendikleri en az üç ayrı şirkete kamuoyu yoklaması yaptırarak, bu yoklamalarda sonuç ne çıkarsa onu kabul edelim. Genel Başkanıma zaman zaman CEO’lar, iş insanlarını getiriyor olabilirler. O getirenlerin hiçbir tanesi Afgan, Karadeniz, Sultan, Filistin, Mevlana, Sülüntepe mahallelerini, Şam Sokağı’nı benim gibi bilmezler.

ADALET ASKIYA MI ALINACAK? Ben sadece, hak, hukuk, adalet istiyorum. Genel Başkanımızın en önemli sloganı hak, hukuk, adalet. Acaba hak, hukuk, adalet mi uygulayacak, yoksa hak, hukuk, adaleti iktidar gibi askıya mı alacak. Ben hiçbir arkadaşımın hakkı gasp edilsin istemiyorum. Şu anda İstanbul sahasında ilçe belediye başkan aday adayı olan 300’e yakın arkadaşımız var. Onlarda, sokakta, kahvede, halkla iç içe durumda. Acaba sokakta büyükşehir başkan adayı olarak kimi görmek istiyor bunu onlar da biliyor. Parti Meclisimizin üyesi olan arkadaşlarıma sesleniyorum ve onlardan şu ricada bulunuyorum: Ben herhangi bir aday adayı arkadaşımla yarış içine, kavgaya girecek değilim. Türkiye’nin geleceği ve CHP’nin geleceği için önemli kararlar alacaksınız. Bu kararları almadan önce herkesin İstanbul’da bulunan yakınını, hemşerisini, sivil toplum kuruluşlarını, muhtarları arayıp onların İstanbul’la ilgili düşüncelerinin ne olduğunu dinlesinler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.