Gürpınar'da husumetli aileler barıştırıldı

Gürpınar'da husumetli aileler barıştırıldı

Gürpınar İlçesi'ne bağlı Yurtbaşı (Şexane) Köyü'nde Bilek ve Yücel aileleri arasında, bir ay önce mera yüzünden çıkan kavga ile başlayan husumet, BDP'nin girişimleriyle sonlandırıldı.

VAN - Van'ın Gürpınar İlçesi'ne bağlı Yurtbaşı (Şexane) Köyü'nde yaklaşık bir ay önce Bilek ve Yücel aileleri arasında, mera yüzünden çıkan kavga ile başlayan husumetin sonlandırılması için BDP'nin girişimleriyle, köyde barış yemeği verildi. Törene, BDP Van İl Başkan Yardımcısı İsmail Demir, BDP Gürpınar İlçe Başkanı Metin Öner ile BDP il ve ilçe yöneticilerinden oluşan kalabalık bir heyeti ile iki aile fertleri katıldı. Yemekte konuşan her iki ailenin ileri gelenleri, BDP'lilere teşekkürlerini sundu.

Kısa bir konuşma yapan BDP Van İl Başkan Yardımcısı İsmail Demir ise, "Kürtlere her türlü zulüm yapılmaktadır. Böyle bir zamanda birleşmemiz gerekirken bu husumetleri yaşıyoruz. Öcalan'a uygulanan tecridin ve askeri operasyonların artarak devam ettiği böyle bir süreçte Kürtler birleşmelidir ve husumetler son bulmalıdır" dedi. DİHA

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.