Garo Paylan, suikast açıklamasıyla ilgili ifade verdi

Garo Paylan, suikast açıklamasıyla ilgili ifade verdi

HDP milletvekili Garo Paylan, Avrupa'da yaşayan gazeteci, akademisyen ve siyasetçilere suikast düzenleneceği yönündeki açıklamasıyla ilgili ifade verdi.

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan’ın, Avrupa’da yaşayan akademisyen, gazeteci, siyasetçi, kanaat önderine yönelik suikast yapılacağı girişiminde bulunulacağına dair istihbarat aldıkları yönündeki açıklamaları nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadesine başvuruldu.

Garo Paylan, 20 Aralık 2017’de TBMM’de yaptığı açıklamada, “Başta Almanya olmak üzere Avrupa’da yaşayan Türkiyeli Alevi ve Ermeni toplumları temsilcileri ve AKP iktidarında ülkeyi terk etmek zorunda kalmış gazeteciler, yazarlar, akademisyenler, kanaat önderlerine yönelik eylem hazırlığı içinde olan grupların, ses getirecek bir eylem için harekete geçtiği bilgisi tarafıma ulaştı” demişti. Paylan elindeki bilgileri hükümetle de paylaştığını söylemişti.

‘DUYUMLAR ÜZERİNE AÇIKLAMA YAPTIM’

Bu açıklamalar üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Paylan’ı ifade için savcılığa davet etti. Bugün avukatıyla birlikte Ankara Adliyesi’ne giden Paylan, ifade verdi.

Paylan’ın ifadesinde, “Türkiye’de Hrant Dink gerçeği var. Kendisi arkadaşımdı. O dönemle hedef gösterildi. Yurt dışına çıkmasını istedim ama gitmedi ve öldürüldü. Şimdi de aralarında Can Dündar’ın da bulunduğu bazı kişiler ve HDP’liler, siyasiler ve medya tarafından hedef gösterildi. Almanya’dan bu kişilere suikast düzenleneceği yönünde duyumlar aldık. Bu konuda somut bir bilgi ve belge yok. Duyumlar üzerine açıklama yaptım” dediği belirtildi.

Paylan ifadesinin ardından adliyeden ayrıldı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.