Filiz Kerestecioğlu: Vekiller tutuklu yargılanmamalıdır

Filiz Kerestecioğlu: Vekiller tutuklu yargılanmamalıdır

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, CHP milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasıyla ilgili açıklama yaptı. Kerestecioğlu, "Bu yol, yol değil. Vekiller tutuklu yargılanmamalıdır" dedi.

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, CHP İstanbul Milletvekili Enes Berberoğlu’na hapis cezası verilmesi ve tutuklanması hakkında açıklama yaptı. Kerestecioğlu, kararının muhalefeti baskı altına almak için verildiği belirtti.

Dihaber’in haberine göre, HDP Grup Başkanvekili Kerestecioğlu, Berberoğlu’nun tutuklanmasıyla ilgili olarak, “Gerçekten aslında yargının yeni suçlar yarattığı ve bağımsız olmadığının tamamen ortaya çıktığı karardan birisi bu. Daha önce de ifade etmiştik tutuklu milletvekillerimiz için söylediğimiz çok şey var. Bunun sınırları kalmayacağını da ifade etmiştik” dedi.

‘BÜTÜN TÜRKİYE TUTUKLU YA DA GÖZALTINDA’

Kararın ağır ve telafisi zor olduğunu belirten Kerestecioğlu, “Bütün Türkiye gözaltına ya da tutuklu durumda zaten. Milletvekillerinin başına bunun gelmesi, yasama faaliyetlerinin engellemesi de bir başka açı. Bir an önce demokratik siyasete dönülmeli. Bu yol, yol değil. Vekiller tutuklu yargılanmamalıdır” diye konuştu.

Kararın muhalefeti baskı altına almayı amaçladığını savunan Kerestecioğlu, “Yargının bağımsız olduğu, insanların adalete ulaşabileceği bir döneme geçmemiz gerekiyor. Bugün bunları yapanların kendilerinin de adalete ihtiyacı olduğu dönemler olacak. O zaman ne yapacaklarını bilemeyecekler. Bütün muhalefeti baskılamak için alınmış karardır” ifadelerini kullandı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.