Erdoğan'dan Melih Gökçek'e teşekkür

Erdoğan'dan Melih Gökçek'e teşekkür

Pursaklar'da cami açılışına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan törende bulunan Melih Gökçek'e teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’nın Pursaklar ilçesinde yapımı tamamlanan Kuzey Yıldızı Camii ve Külliyesi’nin açılışındaki konuşmasında, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e teşekkür etti.

Erdoğan, “Bu eserin Ankaramıza kazandırılmasında emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Başta Ankara Büyükşehir Başkanlığımıza ve önceki başkanlarımıza özellikle teşekkür ediyorum. TOKİ’ye teşekkür ediyorum” dedi. Erdoğan şöyle  devam etti:
“Camilerimiz birer ibadethane olmasının ötesinde mimarisiyle, süslemeleriyle, ismiyle medeniyetimizin farklı özelliklerini yansıtan mimari eserlerdir. Camilerimiz, şehirlere kimlik, kişilik ve kararkter kazandıran yapılardır. İstanbul’u Sultanahmetsiz, Süleymaniyesiz, Bursa’yı Ulucamisiz, Edirne’yi Selimiyesiz düşünemeyiz. Ankaralı hemşerilerimiz yanı sıra vatandaşlarımız da buraları ziyaret ediyor. Geçen hafta hizmete açtığımız Büyük Çamlıca Camisi de İstanbul’un abide eserlerinden biri haline geldi. 60 bini aşkın cemaati kubbenin altında toplayabiliyor. Osmanlı, Selçuklu ve modern mimarinin en güzel özelliklerini taşıyan bu külliyenin de Ankara’mıza damgasına vuracağına inanıyorum.”

TUNA-GÖKÇEK GERİLİMİ

Mehil Gökçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talebi üzerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa etmişti. Yerine Mustafa Tuna getirilmişti. Tuna görev süresi boyunca Gökçek ile gerilim yaşamıştı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.