Erdoğan'dan kayyım açıklaması: Bunların yaptığı siyaset değil

Erdoğan'dan kayyım açıklaması: Bunların yaptığı siyaset değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır, Van ve Mardin belediyelerine kayyım atanması hakkında konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Stadyumu’nda düzenlenen, “Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Subay ve Astsubay Mezuniyet Töreni”nde konuştu.

Konuşmasına, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 515 subay ve 3 bin 431 astsubayı tebrik ederek başlayan Erdoğan, subay ve astsubaylara görev yerlerinde başarılar diledi.

Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerine kayyım atanmasına değinen Erdoğan, “Birtakım belediye başkanlarının görevlerinden alınarak yerlerine belediye başkanvekilleri atanmasıyla ilgili işlemler işte bu çerçevede yapılmaktadır. Bu milletin alın terinden artırarak vermiş olduğu vergilerle kendilerine gelen parayı, halka değil de Kandil’e gönderenlere, dağa gönderenlere biz seyirci kalamayız ve kalmayacağız” dedi.

‘BİRTAKIM ÇEVRELER TERÖR ÖRGÜTÜYLE AYNI ÇİZGİYE DOĞRU GİDİYOR’

İspanya’nın da Katalonya’daki belediye başkanlığı için benzer bir uygulama yaptığını söyleyen Erdoğan, “İspanya’dan Fransa’ya kadar dünyanın pek çok yerinde benzer işlemler yapılırken sesleri çıkmayanlar, konu Türkiye olunca ortalığı ayağa kaldırıyorlar. Bu tavır söz konusu çevrelerin demokratlıkların değil ülkemize olan husumetlerindendir” ifadelerini kullandı.

“İçimizdeki birtakım çevreler ise çok tehlikeli bir şekilde ve giderek artan bir hızla bölücü terör örgütü ile aynı çizgiye doğru gitmektedir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terör örgütlerinin destekçileriyle bu kadar iç içe geçmek kimse için hayra alamet değildir. Milletimizin bu alçak siyaset tarzını yakından takip ettiğine ve günü geldiğinde gereken tavrı ortaya koyacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

‘GÜNÜ GELDİĞİNDE TÜM PAZARLIKLAR BELGELERİYLE ORTAYA DÖKÜLECEK’

Yasaların verdiği yetkileri kullanmaya devam edeceklerini belirten Erdoğan, şunları söyledi:

“Kim ki terörle el ele olursa milletin bize verdiği yetkiyi yasalar içerisinde sonuna kadar koruyacağız. Çünkü bunların yaptığı siyaset değildir. Bir belediye başkanının görevi şehre hizmettir, halka hizmettir. Halka değil de şehre değil de eğer teröristlere hizmet ediyorsa şehit yavrularımızın ailelerini belediyenin kapısının önünde koyuyorsa biz de onları kapının önüne koyarız. Bunlara seyirci kalanlar gaflet içerisindedir. Aslında biz tavırların gaflet ötesi niyetlerden kaynaklandığını biliyoruz. Şimdi bu kadarını söylemekle yetinmek durumundayız. Günü geldiğinde elbette tüm pazarlıklar tüm ilişkiler tüm ortaklıklar belgeleriyle bilgileriyle ortaya dökülecektir.”

Gündemdeki konularla ilgili yoğun görüşmeler ve hazırlıklar içerisinde olduklarını belirten Erdoğan, “Çok yakında milletimize Suriye meselesi başta olmak üzere güvenlikten ekonomiye kadar her alanda çok önemli müjdelerimiz olacak” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.