Erdoğan'dan İnce'ye: Kabadayılık dersi almak istiyorsa yeri belli

Erdoğan'dan İnce'ye: Kabadayılık dersi almak istiyorsa yeri belli

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin adayı Muharrem İnce'nin, "AK Parti'yi kurmadan önce Pensilvanya'dan izin aldı" iddiasına tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Habertürk TV, Show TV ve Bloomberg HT ortak canlı yayınında Habertürk TV Genel Müdürü Veyis Ateş’in sorularını yanıtladı.

AK Parti’nin seçim beyannamesi ve bakanların durumu sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan ”Bu biraz da arkadaşlarımızın kendi tercihleri. Onlar farklı düşünceler içinde de olmuş olabilirler. Siz aday olmayın diye böyle bir şey söz konusu değil. Parlamentodan istifa ederek kabineye bakan alırsanız onu parlamentoda kaybediyorsunuz. Ağırlıklı olarak kabineyi dışarıdan oluşturacaksınız. Parlamentodaki sayı çok önemli. Güçlü hükümet diyorsak güçlü meclis ile oluşturacaksınız” dedi.

‘300’ÜN ÜZERİNDE BİR RAKAM LAZIM’

“AK Parti’yi de Cumhur İttifakı’nı da güçlü kılmanız lazım” diyen Erdoğan, “Artık cumhurbaşkanının kanun yapma yetkisi yok artık sadece kararname çıkarabilir. Kararname ile her şeyi çözemiyorsunuz. Güçlü parlamento aritmetiği içinde yasal düzenlemeyi çok daha seri yapalım. 300’ün üzerinde bir rakamı yakalaması lazım” şeklinde konuştu.

Erdoğan, kabinede yer alacak isimlere dair soru üzerine ”İsimler şu anda açıklanamaz. Mümkün de değil. Biz dersimizi iyi çalıştık. Kaç kişiden oluşan bir kabine olacak bunun üzerinde çalışıyoruz. Yeni sistemde ofis sistemini de oluşturacağız” yanıtını verdi.

‘BİR VEYA İKİ BAŞKAN YARDIMCISI OLACAK’

Bir ya da iki başkan yardımcısı olacağını söyleyen Erdoğan, bakan sayısına dair “Bu noktada kesinlikle bir defa 20’nin altında olacağı malum. Bunlar hem devletin işlerini ciddi manada ağırlaştırıyor” dedi.

‘BÜROKRATİK OLİGARŞİ KAYNAKLI GECİKMELİ OLDU’

Geçmiş seçim sonuçlarına dair soru üzerine Erdoğan, “İstediklerimizi büyük oranda bulduk. Bulduk ki 2002’de 363 milletvekili çıkardık. 2007’de 341 milletvekili çıkardık. 2017’de 327 milletvekili çıkardık. Sürekli bir artış var” ifadelerini kullandı.

Kendisine bu sistemde oy almanın zor olacağını söyleyenler olduğunu aktaran Erdoğan, “Bunu diyenler oldu, olmadı değil. Derdimiz başka. 16 yılda buraya geldik. Ayaklarımızda, bileklerimizde prangalar vardı. Biz buralara çok daha önce gelebilirdik. Maalesef bürokratik oligarşi kaynaklı gecikmeli oldu. Bunu yüzde 50+1 olarak ortaya koyalım. İtalya yüzde 40 ile başkanlığı geliştiren bir sistem geliştirdi ama hükümet kuramadı hala kuramıyor. Yüzde 50+1’i aldı. Parlamentoda da çoğunluk olursa o ülkenin yönetimi çok başka olacak” değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, AK Parti’yi kurmadan önce Fetullah Gülen’den izin aldığını iddia eden CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce içinse şunları söyledi:

“İnce’den çok açık net yanıt istiyorum. Gülen’i belediye başkanlığım dönemimde nicahi olarak tanıdım. Hayatımda 2 veya 3 defa yüz yüze görüştüm. Arkadaşlarımızla görüştük ve parti kurma kararı aldık. Eğer ispat etmezse Muharrem İnce, namerttir. Ben bu tür şeylerde konuştum mu ağır konuşurum. İspat etmesi lazım. Böyle hayal meyal şeyler istemem. Kesinlikle böyle bir şey söz konusu değildir. Tayyip Erdoğan bir şeyi bir kere söyler, altında da ezilip büzülmez. Öyle kalkıp sahnede el vurup savurmak, bunlar kabadayılık işi değildir. Onun da dersini almak istiyorsa onun da yeri bellidir. Bizim yanımızda biraz eğitim alması lazım.” (KAYNAK: HABERTÜRK)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.