Erdoğan'dan İnce'ye 'apolet' yanıtı: Temel paşamızla çok yakın hukukumuz var

Erdoğan'dan İnce'ye 'apolet' yanıtı: Temel paşamızla çok yakın hukukumuz var

Cumhurbbaşkanı Erdoğan, Korgeneral Temel'in iftarda kendisini alkışlamasını eleştiren İnce'ye yanıt verdi. Erdoğan, "Metin Temel paşamızla çok yakın bir hukukumuz var. Muharrem İnce millet sana onun apoletlerini sökecek fırsatı vermez"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya mitinginde konuştu.

Erdoğan, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin 2. Ordu Komutanı Korgeneral Metin Temel’le ilgili sözlerine cevap verdi.

NE OLMUŞTU?

Erdoğan’ın Malatya’da katıldığı iftarda. Korgeneral Temel de hazır bulunmuştu. Temel’in Erdoğan’ın konuşmasını eleştirmesi tepkilere neden olmuştu.

Temel'e tepki gösteren İnce, şunları söylemişti:

“Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir general bir siyasi parti başkanının konuşmasında; o konuşmada vatan demiyor, bayrak demiyor, millet demiyor. O konuşmada beni eleştiriyor. Beni eleştirdiği yerde general Erdoğan’ı alkışlıyor. 30 Ağustos’ta ilk emekli edeceğim general o general. Onun apoletlerini sökeceğim. Türk ordusunun generali misin, AK Parti’nin il başkanı mısın? Herkes haddini bilecek. Herkes kurallara uyacak. Herkes anayasaya yasaya uyacak. Bir general öyle bir şey yapamaz. Yaptırmayacağım. Göreceksiniz, 30 Ağustos’ta onu emekli edeceğiz. Apoletlerini sökeceğim onun.”

‘BUGÜN YENİ BİR HERZE DAHA YUMURTLADI’

Erdoğan, İnce’nin bu sözlerine şöyle cevap verdi:  “Biz gittiğimiz yerlerde yaptıklarımızı yapacaklarımızı anlatıyoruz. Onlar yıkacağız diyorlar, eskiye döneceğiz diyorlar. Mİlletvekillerimizi hırsız olarak itham edecek kadar ileri gidiyorlar. Bunlarda kayış attı. Senin partinin milletvekilleri de hırsız o zaman. Ben de buradan bütün milletvekillerine sesleniyorum; bu İnce’ye dava açın. Ben zaten bir dava açtım. Bugün yeni bir herze daha yumurtladı. Malatya’ya gittiğimde esnaf odası bir iftar yaptı. Şahsımın bulunduğu iftar sofrasına 2. Ordu Komutanımızın katılmasından rahatsız olmuş. Haddini öyle aşıyor ki Metin Temel paşamızın apoletlerini sökeceğini söylüyor. Malatya’daki iftar parti iftarı değil. Metin Temel paşamızla çok yakın bir hukukumuz var. Muharrem İnce millet sana onun apoletlerini sökecek fırsatı vermez.”

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.