Erdoğan'dan Demirtaş açıklaması: Neyi serbest bırakıyorsun?

Erdoğan'dan Demirtaş açıklaması: Neyi serbest bırakıyorsun?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin adayı Muharrem İnce'nin katıldığı programlar hakkında konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman mitinginde seçmelere hitap etti.

‘SAYIN MUHARREM, SEN AKLA HİZMET EDİYORSUN’

Erdoğan, tutuklu olan HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ı ziyaret eden CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’yi eleştirdi. Erdoğan, “Muharrem, Sayın Muharrem… İnce, ince Edirne’ye gittin. Peki, bu Diyarbakır’da, 7 Haziran seçiminden sonra, bu ziyaret ettiğin şahıs değil miydi, 53 tane Kürt kardeşimin ölümüne neden olan. Sen hangi akla hizmet ediyorsun?” dedi.

‘ONLAR SADECE MEZAR TAŞI DİKMEYİ BİLİR’

İnce’nin Demirtaş’ın serbest bırakılması açıklamasına da tepki gösteren Erdoğan, şunları söyledi:

“Neymiş, adaymış. Neymiş, serbest bırakılması gerekiyormuş. Sen ne diyorsun ya? Neyi serbest bırakıyorsun? Bu ülkede hukuk var, yargı var. 53 tane benim Kürt kardeşimi bunlar öldürdüler. Ondan sonra da ‘Biz kimseyi öldürmedik’ diyor. Bırakın bu yalanları. Yasin Börü’nün hesabını veremezsiniz. Yargı, hukuk, adalet tecelli edecektir, gereği neyse o olacaktır. Bunlar sadece ve sadece mezar taşı dikmeyi bilirler. 6-7 Ekim’de vatandaşlarımızı sokağa çağırıp, insanlarımızı birbirine kırdıran bunlar değil miydi? Şimdi cezaevinden esip yağan zatın elinde 53 tane vatandaşımızın kanı var. Meclis’e girdiler de ne oldu? Çukur eylemlerinde 300’ün üzerinde vatandaşımızın ölümünden bunlar sorumlu.”

‘KALA KALA ANAMUHAFETİN ADAYI KALDI’

Muharrem İnce dışındaki adayların Cumhurbaşkanı seçilmeyi hedeflemediğini söyleyen Erdoğan, “Cumhurbaşkanı adaylarına bakıyoruz. Bir kısmını zaten hiç zikretmiyorum. Onlar Cumhurbaşkanlığına değil, sadece isimlerini oy pusulasına yazdırmaya aday. Geriye kala kala anamuhalefet partisinin adayı kalıyor. Onu da bir süredir meydanlarda, televizyonlar seyrediyorsunuz. Aslında komik bir adam. Kimi zaman yalan dolanla kimi zaman atıp tutarak, insana hoş vakit geçirtiyor. Ama asıl soru şu: Böyle kişiye ülkenin yönetimi emanet edilir mi?” diye konuştu.

‘DARGINLIK, KIRGINLIK YOK’

Adıyaman’dan 5 milletvekili çıkarmayı hedeflediklerini belirten Erdoğan, “5’te 5 değil mi? Şüphe var mı? Kardeşlerim, bu süreçte dargınlık, kırgınlık yok. Tamam mı? Bazen duyuyorum, böyle dargınlık, kırgınlık olanlar var. Sakın ha, dargınlık, kırgınlık yok. Biz birbirimizi Allah için seviyoruz. Makam, mevki, aşiret, bunları koyalım bir kenara. Biz yaradılanı yaradandan ötürü sevdik, seveceğiz” dedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.