Erdoğan: Uzun menzilli savunma sisteminin adı Siper

Erdoğan: Uzun menzilli savunma sisteminin adı Siper

Milli Teknoloji Geliştirme Altyapı Açılış Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşti. Törende canlı olarak Işın Projesi testi gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Milli Teknoloji Geliştirme Altyapı Açılış Töreni gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Milli uzun menzilli bölgesel hava savunma sisteminin oluşturulması Savunma Sanayi Başkanlığımız öncülüğünde başlatıldı. İlk teslimat 2021 yılında. Projenin ismi Siper olacak.” dedi.

Erdoğan’ın açıklamaları şu şekilde;

OPMER DÜNYADA SAYILI LABORATUVARLARDAN BİRİSİDİR: Kritik tasarımların, bilgi birikimlerinin ve ödenen yüksek tutarlarının yurt içinde kalmasını sağlıyoruz. Ürünleri ölçüm ve entegrasyon faaliyetlerini de bu istasyonda yürüteceğiz. Ülkemizde ilk kez kurulan OPMER dünyada sayılı laboratuvarlardan birisidir. Türkiye; savunma, havacılık ve uzay teknolojilerinin her alanında söz sahibi olma yolunda hızla ilerliyor. Savunma sanayinde yüzde 65 olan yerlilik, millilik oranını daha da yukarı taşıyacağız.

SAGE VE HABRAS SAVUNMA SANAYİİNE ÖNEMLİ KATKILAR VERİYOR: SAGE savunma sanayiine önemli katkılar veriyor. HABRAS da bu katkılardan biridir. HABRAS’ın işleme alınması ile birlikte savunmaya sanayimiz sınırlı sayıda ülkenin sahip olduğu bir özelliğe sahip olacak. Bu kritik sistemin ülkemize ve savunma sanayimize hayırlı olmasını diliyorum.

MİLLİ HAVA SAVUNMA FÜZESİ ÜRETİLECEK: Uzun menzilli bölgesel hava savunma sistemine olan ihtiyacımız farklı şekillerde gündeme geliyor. Türkiye’yi bu alanda farklı bir lige çıkaracak bir projenin ilk adımını bugün atıyoruz. Milli Uzun Menzilli bölgesel hava füze savunma sistemi oluşturulmasına yönelik çalışmalar TÜBİTAK, SAGE, ASELSAN ve ROKETSAN tarafından başlatıldı. İlk teslimatların 2021 yılı sonunda gerçekleştirilmesi planlanıyor. Tarihi önemdeki bu projenin ismini ilan ediyoruz: Siper adıyla başlattığımız milli uzun menzilli hava füze savunma sisteminin hayırlı olmasını diliyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.