Erdoğan: Ülkemizde bir kesim hâlâ büyük oyunu görmekte zorlanıyor

Erdoğan: Ülkemizde bir kesim hâlâ büyük oyunu görmekte zorlanıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizde bir kesim hâlâ bu büyük oyunu görmekte zorlanıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Büyük Üsküdar İftarı”ndaki konuşmasında, yarın akşam Yenikapı Meydanı’nda enderun teravihi kılacaklarını söyledi.

Erdoğan, “Hedef 313 bin kişiyle bir enderun teravihi. Bedir’de 313 mücahit vardı. Şimdi hep birlikte bu 313’ün yanına 3 sıfırı da koyarak, 313 binle Yenikapı Meydanı’nda enderun teravihini Diyanet Vakfı’nın organizesinde orada yaşayacağız” dedi.

‘İSTANBUL BİZİ HİÇ YALNIZ BIRAKMADI’

“İstanbul 1994 yılından beri bizi hiç yalnız bırakmadı” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hem sahada hem sandıkta hep yanımızda olan İstanbul’a ne kadar şükran duysak, ne kadar hizmet etsek, minnet borcumuzu ödeyemeyiz. İstanbul’a aşkımızı, sevgimizi, muhabbetimizi, vefamızı anlatacak kelimeler bulmakta dahi zorlanıyoruz. İstanbul’u anlatan şiirler bile artık meramımızı ifade etmeye kafi gelmiyor” ifadelerini kullandı.

‘OYLARI ÇALDILAR’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptal edilmesini kararını hatırlatan Erdoğan, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde demokrasiye ve sandığa gölge düşüren bir durumla karşılaştık, oyları çaldılar. Bu süreçteki tek amacımız, milli iradenin sandıktaki tecellisinin kayıtlara en doğru, en sağlıklı şekilde geçmesini sağlamak olmuştur. Hiç kimsenin bizi milletimizin iradesine, sandığın namusuna sahip çıktığımız için eleştirmeye hakkı yoktur” diye konuştu.

“Hedeflerine ulaştıklarında artık ülkenin önünde bambaşka kapılar açılacağını ve dünyada devler ligine çıkılmış olunacağını” söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Ülkemizde bir kesim hâlâ bu büyük oyunu görmekte zorlanıyor. Suriye, Irak, Libya, Kıbrıs meselelerini sadece bu ülkenin meselesi sananlar, dünyaya gözlerini kapatanlardır. Ekonomide yaşadığımız sıkıntıları sadece kendi dinamiklerimizin ürünü zannedenler, oynanan büyük oyundan bihaber olanlardır. Milli güvenliğimizi güçlendirmek için attığımız adımlara gösterilen tepkileri sıradan refleksler olarak görenler, ülkemize yönelik tehditleri kavrayamayanlardır. İşte bakın şu anda yüzlerce teröristi etkisiz hale getiren şu Pençe Harekatı’yla da evelallah askerimiz artık hangi konumda olduğunu ortaya koymuştur.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.