Erdoğan: Trump'ın açıklaması beni şok etti

Erdoğan: Trump'ın açıklaması beni şok etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'yu Venezuela Devlet Başkanı olarak tanımasını eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malta Cumhurbaşkanı Marie-Louise Coleiro Preca ile görüştü. Beştepe’de gerçekleşen görüşmenin ardından iki lider ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda bir gazetecinin sorusu üzerine ABD Başkanı Donald Trump’ın, Nicolas Maduro yerine Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido’yu Venezuela Devlet Başkanı olarak tanımasını değerlendiren Erdoğan, şunları söyledi:

MADURO, 15 TEMMUZ’DA GECİKMEDEN ARADI: 15 Temmuz darbe girişiminde Sayın Maduro hiç gecikmeden aramış ve ardından da çıkıp gelmişti. Halbuki biz o ana kadar da Maduro’yla tanışmıyorduk. O darbe girişimiyle biz Maduro ile tanışmış olduk. Ve o güzel de bir başlangıç oldu. Zira bazı sektörlerde de müşterek adımlar atma yoluna gittik.

SANDIKTAN ÇIKANA SAYGI DUYACAKSINIZ: Sandıktan çıkana saygı duyacaksınız. Sandıktan çıkana saygı duymuyorsanız bunun adı demokrasi değildir. Bu totaliter bir zihniyettir, totaliter bir anlayıştır. Maduro sandıktan çıkmıştır ama onu hazmedemeyen başta LİMA ülkeleri olmak üzere… Son anda, doğrusu Sayın Trump’ın bu tür bir açıklaması demokrasiye inanmış bir insan açısından beni de şok etmiştir.

MADURO’YA ‘DİK DUR’ DEDİM: Rusya’dan dönerken Maduro’yu aradım. Kendisine bu noktada antidemokratik girişimlere asla prim verme dedim, dik dur dedim. Eğer demokratsak bizin de demokratların yanında yerimizi almamız gerekir. Bu konuda çekinmeye gerek yok, demokrasinin mücadelesini verenler dünyada sandıktan çıkanların yanında yer almalıdır. Milli iradeye aykırı yollarla bazı yöntemlerin denenmesini doğru bulmuyorum. Şu anda yapılan budur, bunu doğru bulmamız mümkün değil. Maduro’nun kendisine inananlarla beraber bu yolda yürürken bu sıkıntılı anı da aşacağına inanıyorum.

DARBE GİRİŞİMİNDE AB BİZİ ARAMADI: Fakat şunu da burada çok açık net söylemem lazım, 15 Temmuz darbe girişimi yapıldığı zaman Avrupa Birliği (AB) bizi aramadı. Müzakere masasında olan Türkiye’yi Avrupa Birliği aramamıştır. Aradan haftalar geçmiştir sadece İngiltere bizi aradı. Bunun dışında arayan olmadı. Bunlar da bizim kayıtlara giriyor. Yani kim demokrat kim demokrat değil bunları biliyoruz.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.