Erdoğan: Trump'a kolay olmadığını göstereceğiz

Erdoğan: Trump'a kolay olmadığını göstereceğiz

ABD Başkanı Trump'ın Kudüs kararını eleştiren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan "Bu kararın hayata geçirilmesinin kolay olmayacağını göstereceğiz. Trump'ın açıklaması bizim için yok hükmündedir" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kudüs’ü başkenti ilan eden İsrail’e “Kudüs’ü çocuk katili bir ülkenin insafına terk etmeyeceğiz. Bu milletin mazisinde, Ey İsrail, asla soykırım yoktur. Bu milletin tarihinde etnik temizlik yoktur, katliam, zulüm, işkence yoktur” sözleriyle seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Sivas Olağan Kongresi’nde yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

HAK VE ÖZGÜRLÜKLER KATLEDİLİYOR: Sözde ileri demokrasinin beşiği ülkelerde, ne yazık ki en temel hak ve özgürlükler fütursuzca katlediliyor. Bizden, bu tabloya sessiz kalmamızı istiyorlar, köşemize çekilmemizi, adaletsizliğe boyun eğmemizi, çocukların kanları üzerine inşa ettikleri zulüm düzenine rıza göstermemizi bekliyorlar, bizden değerlerimizi ayaklar altına alarak teslimiyet yolunu seçmemizi talep ediyorlar. Kardeşlerim, Müslüman, hele de bu Müslüman Türk ise cesur insandır, bu böyle biline. Biz, ‘Kim var’ diye seslenilince sağına ve soluna bakmadan, fert fert ‘Ben varım’ diye haykırmayı, hayatının merkezine yerleştirmiş insanlarız. Bizim için zalimin de mazlumun da kim olduğunun önemi yoktur. Tavrımızı muhataplarımızın kimliğine, diline, dinine, gücüne göre değil, haklı mı haksız mı olduğuna bakarak belirleriz. Zalim öz kardeşimiz de olsa, karşısına dikilmekten çekinmeyiz.

KASVETLİ GÜNLER: Ülkemizin merkezinde yer aldığı coğrafya kasvetli günler yaşıyor. Türkiye barış, istikrar ve güvenlik için çalıştıkça birileri de savaş için gayret sarf ediyor. Birileri İslam dünyasını gözyaşına boğmak için uğraşıyor.

MAZİMİZDE ETNİK TEMİZLİK YOK: Kudüs’ü çocuk katili bir ülkenin insafına terk etmeyeceğiz. Bizden sessiz kalmamızı, adaletsizliğe boyun eğmemizi bekliyorlar, bizim için zalimin de mazlumun da kim olduğunun önemi yok. Bu milletin mazisinde, Ey İsrail, asla soykırım yoktur. Bu milletin tarihinde etnik temizlik yoktur, katliam, zulüm, işkence yoktur. Birilerinin tehditlerinden yılacak, şantajlarına boyun eğecek bir millet değiliz

KOLAY DEĞİL: (ABD Başkanı Trump’a) Bu kararın hayata geçirilmesinin kolay olmayacağını göstereceğiz. Trump’ın açıklaması bizim için yok hükmündedir.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum