Erdoğan: İmamoğlu'nun mektubunda farklı şeyler var

Erdoğan: İmamoğlu'nun mektubunda farklı şeyler var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Kanal İstanbul ile ilgili kendisine verdiği mektubu açıklayamayacağını söyledi ancak “Size anlattığından farklı şeyler var içinde” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Kanal İstanbul ile ilgili kendisine verdiği mektubu açıklayamayacağını söyledi ancak “Size anlattığından farklı şeyler var içinde” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası İstanbul’da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ankara’da belediye başkanlarının katıldığı ‘Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongresi’nde İmamoğlu’nun kendisine verdiği mektupla ilgili soru üzerine Erdoğan şöyle konuştu:

‘PARASI OLAN ALABİLİR’

“Bu mektup gizli bir mektup. Kendisi bir açıklama yaptı mı yapmadı bilmiyorum. Size anlattıklarından farklı şeyler var içinde. Kendisi açıklarsa daha isabetli olur. Kişiye özel bir mektupsa bunu açıklamam doğru olmaz. Gündemde olan bir konu olması nedeniyle söyleyeyim. Kanal İstanbul bu şahsın konusu değil, bizim konumuz. Bunların ifade ettiği gibi yalanlarla dolu, örneğin yurt dışından şu kadar bir yeri var vs… Hanımefendinin (Katar Emiri’nin annesinin Kanal İstanbul çeveresinde arazi aldığı iddia edilmişti) burada yeri yok, yalan. CHP’liler buradan yer kapatıyor diye haberler de var. Bu da benim konum değil. Parası olan alabilir.”

‘KANAL İSTANBUL İLE DÜNYAYA DERS VERİYORUZ’

“Ülkemizde biz yasal düzenlemeler yaptık. Yabancılara biz bu arazilerimizin satışlarını açtık. Bizim derdimiz Kanal İstanbul ile dünyaya bir ders veriyoruz. Biz de şimdi çevremizi tehdit eden Boğazımızı tehdit eden bu geçişe karşı kendimiz bir kanal yapıyoruz. Bu Kanal İstanbul’a farklı bir güzellik getirecek. İki yakasıyla faklı bir projelendirmeyle İstanbulumuz güzellik kazanacak. Biz Kanal İstanbul’da kararlıyız. Finansman konusunda da ciddi bir arayış söz konusu değil. Adımımızı atıp açıklamayı yapacağız.”

‘ÜÇ ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU, KARŞILIKSIZ BIRAKAMAYIZ’

Erdoğan, İdlib’de yaşananlarla ilgili de konuştu. “Bu rejimin ateşkesle alakalı adıma uymadığının açık ispatı. Pazar günü Berlin’de olacağız. Bu konuları Putin ile etraflıca ele alacağız. İdlib’deki gelişmeler sıkıntı verici” diyen Erdoğan, üç Türk askerinin ölümüyle ilgili de “Sadece İdlib deyip geçemeyiz kuzeye doğru koridorda sıkıntı var. Üç askerimiz şehit oldu. Bunu karşılıksız bırakamayız. Bunun bedelini ağır bir şekilde ödeteceğiz. İdlib’de 20’ye yakın sivil vatandaş şehit edildi. Bahane her zaman hazır, terör örgütleri orada şunu yapıyor bunu yapıyor. Hepsi yalan. Kocasını kaybetmiş bir anne orada çadırların altında yer bulmaya çalışıyor, bunlar sivil. Berlin Libya ağırlıklı gibi görünse de İdlib konusunu da gündeme getirmeyi düşünüyorum.”

‘HAFTER GÜVENİLİR BİR ADAM DEĞİL’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya’yla ilgili soru üzerine ise, “Bu adam (General Hafter) güvenilir bir adam değil. Trablus’u bombalamaya devam ettiler. Berlin’de bunu açıkça göreceğiz. Temenni ederim ki verdikleri sözlerin arkasında dururlar” dedi. Erdoğan, 24 Ocak’ta Almanya Başbakanı Angela Merkel’in İstanbul’a geleceğini söyledi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.