Erdoğan: İmamoğlu özür dilemedikçe böyle bir makama gelemez

Erdoğan: İmamoğlu özür dilemedikçe böyle bir makama gelemez

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu'nun Ordu Valisi Seddar Yavuz ve halktan özür dilemesini istedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da “94 Ruhuyla Cihannüma ve Kadim Dostlar Buluşması”na katıldı.

Programda konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan eski Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin ölümüne değindi.

Erdoğan, “Kendisi ile hem Cumhurbaşkanı seçilmeden önce hem de seçildikten sonra yakın dostluğumuz oldu. Darbe mahkemelerinde yargılanan ve idam cezasına çarptırılan merhum Mursi’nin yine bir mahkeme salonunda son nefesini vermiş olması, adeta kendisine ve halkına yıllardır yapılan zulmün bir sembolüdür” dedi.

‘BANA ÇOK TEKLİF GELDİ AMA HİÇBİRİNİ KABUL ETMEDİM’

Darbenin ardından iktidara gelen Mısır Devlet Başkanı Abdulfettah el Sisi’yi eleştiren Erdoğan, “Bana çok teklifler geldi ve bu tekliflerin hiçbirini de asla kabul etmedim. ‘Onun oturduğu masada asla oturmam’, ‘Onunla görüşme asla yapmam’ dedim. Zira, bizim zalimlerle bu noktada hele hele kardeşlik seviyesinde farklı dayanışmamızın olduğu bir kardeşimiz Mursi’nin adete katili durumunda olan kişi ile bir araya gelmemiz mümkün değildi. Bugüne kadar da gelmedik” diye konuştu.

“Bizim gözümüzde Mursi, inandığı dava uğruna verdiği mücadele sırasında hayatını kaybeden bir şehittir” diyen Erdoğan, “Tarih, onu cezaevine atıp, idamla tehdit edenleri ve şehadetine yol açan zalimleri asla unutmayacaktır. Bu vesileyle bir kez daha Muhammed Mursi’ye Allah’tan rahmet, ailesine, Mısır halkına ve tüm sevenlerine baş sağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

‘HİÇ KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEDİK’

Toplantının temasının “94 ruhuyla büyük buluşma” olarak belirlenmesinin manidar olduğunu söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Rabb’imizin inayeti ve necip milletimizin desteği ile her iki seçimde de tarihi seçim zaferine imza attık. Fakat adaylık sürecimizden seçim kampanyamıza kadar bu dönem boyunca pek çok zorlukla pek çok sıkıntıyla karşılaştık. Medya kuruluşlarından iş dünyasının çatı örgütlerine, vesayet güçlerinden mafyatik yapılara kadar farklı odakların tehditlerine maruz kaldık.  Basın yayın organlarının iftiralarına, bütün bunlara yönelik karakter suikastlarına, şahsımız ve partimiz hakkında yaptıkları karalama kampanyalarına prim vermedik. Hiç kimseyi ötekileştirmedik. Fatih’teki insanımıza nasıl ulaşmaya çalışıyorsak, Kadıköy’deki, Beyoğlu’nun arka sokaklarındaki kardeşlerimize de mesajlarımızı ulaştırmaya, projelerimizi anlatmaya çalıştık.”

‘İSTANBUL, 1994’TE FAŞİST CHP ZİHNİYETİNDEN KURTULDU’

1994’ten itibaren yeni bir dönemi başlattıklarını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Böylece İstanbul senelerdir ufkunu karartan, üzerine adeta karabasan gibi çöken faşist CHP zihniyetinden kurtuldu. Milletimiz ilk kez 24 saat kapısını kendine açık tutan, derdiyle dertlenen, sevincine ortak olan, sıkıntılarına çözüm üreten, halka hizmeti Hakk’a hizmet olarak gören farklı bir zihniyetle buluştu” dedi.

‘VALİ DAVA AÇACAK, FAKAT ‘SEÇİM ATLATILSIN’ DEDİK’

İsim vermeden CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nu eleştiren Erdoğan, “Şimdi ‘Herkesi kucaklamak için geliyorum’ diyen kişi, Ordu’da bu milletin, bu devletin valisine ne diyor? ‘İt’ diyor. Bu nasıl kucaklama ya. Sen her şeyden önce bu devletin valisine tahammül edemiyorsun. Ona kalkıp bu ifadeyi kullanıyorsun. Sen İstanbul gibi bir şehre belediye başkanı olmak için yola çıkıyorsun” şeklinde konuştu.

İmamoğlu’nun Ordu Valisi Seddar Yavuz’dan özür dilemesini isteyen Erdoğan, şunları söyledi:

“Böyle bir kişi benim milletimden, başta Ordu Valimiz olmak üzere özür dilemedikçe bir defa böyle bir adaylığa bırakın layık olmak, böyle bir makama gelemez. Bu makamda bulunanların her şeyden önce edeple bu makama gelmesi lazım. Bundan sonra bu milletin polislerine ‘şerefsizler’ ifadesini kullanan bir güruhun da yanında olduğunu düşünün. Bu da işin bir diğer yanı. Şu anda seçim sathı mailindeyiz. Valimiz tabii ki bunu yanında bırakmayacaktır. Davasını açmak suretiyle süreci devam ettirecektir. Fakat bizler kendisine ‘Şu seçim atlatılsın’ dedik. Hiç kullanmaya gerek yok.” 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.