Erdoğan: Güvenli bölgeyi Türkiye oluşturacak

Erdoğan: Güvenli bölgeyi Türkiye oluşturacak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Fırat'ın doğusuna yönelik olası askeri harekat için "Barış lafla olmaz, icraatla olur. Sırada Münbiç ve Fırat'ın doğusundaki terör unsurları ve daha aşağılardaki DEAŞ artıkları var" dedi.

ABD Başkanı Trump’la gece yaptığı görüşmenin içeriğine ilişkin bilgi veren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Geçen ay tam sahaya çıkmak üzere hazırlıklarımızı gözden geçirirken, Sayın Trump’la bir görüşme yaptık. Bu görüşme bizim açımızdan umut verici bir içeriğe sahipti. Sayın Başkan, ABD’nin Suriye’deki askerlerini tümüyle çekeceğini ve DEAŞ artıklarıyla mücadeleyi bize bırakacağını iletti. Biz de DEAŞ’la mücadelenin önceliğimiz olduğunu belirttik. Dün, Sayın Trump’ın verdiği mesajlar beni ve arkadaşlarımı üzdü. Hemen yeni bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik. Trump çekilme kararını bir kez daha teyit etti. Bizim tarafımızdan oluşturulacak güvenli bölge kendisi tarafından da ifade edildi. Türkiye üzerine düşeni yapmaya devam edecektir” dedi.
Erdoğan, görüşmede, ekonomik işbirliğinin güçlendirilmesinin de teyit edildiğini ifade etti.

Erdoğan’ın AK Parti Grup toplantısında yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

4 İLDE MHP’Yİ DESTEKLİYORUZ: Büyükşehir ve il adaylarımızdan açıklamadığımız 6 yer kalmıştı, 4’ünde MHP adaylarını destekliyoruz. Aydın’da adayımızı Mustafa Savaş olarak belirledik. Muğla’yı da önümüzdeki pazar günü açıklıyoruz. 31 Ocak’ta seçim kampanyamızın resmi başlangıcını manifesto toplantımızla başlatacağız. Parti içinde süren yarış bir demokrasi yarışıdır.

AK PARTİLİ OLAMAMIŞLAR: Kendisi veya istediği birisi aday olamadı diye partimize tavır alan kişi bizim gözümüzde zaten hiçbir zaman AK Partili olmamış olamamış demektir. Bunların hepsini günü geldiğinde değerlendirmek üzere bir tarafa koyuyoruz. Bugüne kadar egosunun değil davasının peşinden gidecek gönül erleri ile yol yürüdük aynı şekilde de devam edeceğiz.

CHP, MİLLETTEN UZAK DURUYOR: CHP 2014 mahalli seçimlerini FETÖ’cülerin verdiği malzemelerle yürütmüştü. Baktı ki FETÖ’cüler tek başına yetmiyor şimdi onun yanına PKKlıları, hamur tutkalı ile bir araya getirilmiş birilerini daha aldılar. CHP milletin kendisinden ısrarla uzak duruyor. Türkiye’nin başına hangi bela musallat olsa bunlar hemen ellerini ovuşturmaya başlıyor. Milleti ikna edip oyunu alarak yani demokrasi içinde iktidara gelmeyi akıllarından dahi geçirmiyorlar. Milletin önüne koydukları hiçbir projeleri hiçbir mücadeleleri yok. Umutlarını sadece şahsımın ve AK Parti’nin herhangi bir sebeple ayağının tökezlemesine bağlamış durumdalar. Milletimiz şu ana kadar onlara bekledikleri fırsatı vermedi.

TÜRKİYE BU ZİHNİYETİ EZİP GEÇMELİ?: Gazi Mustafa Kemal’in ve Fevzi Çakmak’ın bin bir zahmetle kurmaya çalıştığı savunma sanayiini tek parti zihniyetinin nasıl baltaladığını anlatmayalım mı? Türkiye bu zihniyeti tek bir zerresi kalmaya kadar ezip yok etmelidir. Türkiye 16 yılda 3,5 kat büyüttük. Bunlara rağmen Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştıracağız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.