Erdoğan: GBT'leri hazır tutuyoruz!

Erdoğan: GBT'leri hazır tutuyoruz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "3-5 sene bekleyemeyiz. GBT'leri hazır tutuyoruz sonuca göre adımlarımızı atacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçime ilişkin olarak, “Şimdi karşı tarafın bir adayı var, teröre bulaşmış bir kişi. Biz kararlıyız. 3-5 sene bekleyemeyiz. GBT’leri hazır tutuyoruz sonuca göre adımlarımızı atacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da bulunan Atakule’de gençlerin sorularını yanıtlıyor. Sosyal medyadan yayınlanan açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

KARŞI TARAFIN ADAYI TERÖRE BULAŞMIŞ: Yatırımların olmamasının nedeni terör. Mardin bir medeniyetler şehri. 3 dinin bir arada olduğu yer. Biz AK Parti iktidarı olarak farklı dinin mabetlerini ihya edip kendilerine verdik. İnşa edip teslim ettik. Yöneticileriyle aramızdaki ilişkiler de çok farklı konumda. Mardin’de artık trafiğin yer altına alındığı imkanlar oluştu. Geçmişte neden yoktu? Devletten aldıkları parayı Kandil’e gönderiyorlardı. Şimdi karşı tarafın bir adayı var, teröre bulaşmış bir kişi. Biz kararlıyız. 3-5 sene bekleyemeyiz. GBT’leri hazır tutuyoruz sonuca göre adımlarımızı atacağız.

SİZLER ÖNCÜ OLMAYA ADAYSINIZ: Dijital yolculuğun içinde gençlik var. Sizler öncü olmaya adaysınız. Çanakkale’yi bilirsek kurtuluş mücadelemizin ne olduğunu anlarız. Çanakkale Boğazı başta olmak üzere burası geçilirse girilecek olan yer İstanbul’du. İstanbul öyle bir hedef ki… Konstantinapol olayını hazmedememelerinin nedeni o. Ecdadımız buna imkan vermedi. İstanbul olayını unutmuyorlar, hazmedemiyorlar. Bu nedenle orada 51 Müslümanı ibadet esnasında şehit ettiler. Buna batı tepki gösterdi mi? 51 Müslüman camide ibadet esnasında şehit ediliyor. Şunu iyi bilmemiz lazım, dünyada kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Yapmamız gereken çok şey var.

TERÖRLE MÜCADELEMİZ FARKLI OLMAYA BAŞLADI: Sanatta, kültürde, ilimde, irfanda, teknolojide çok ileri noktaya gelmemiz lazım. İleri teknolojiyi yapamasaydık, şu an savunma sanayinde yüzde 20’yi yapabiliyorduk. Şimdi yüzde 70’e dayandık. O zamanlar ihracat yoktu. Şimdi savunma sanayimizde yıllık 2.5 milyar dolarlık ihracat yapıyoruz. Buraya geldik. İnsansız hava aracı almak için oğul Bush’a söylemiştim. Durdu durdu ’48 saatte istihbaratla bu işi başlatalım’ dedi. İstihbarat da önemli ama İHA verin ki terör örgütlerinin bulunduğu koordinatları tespit edip vuralım. ‘Bunu çalışalım’ dedi. Sonra ‘Kongreden izin çıkmadı’ dediler. İsrail’den almışlardı bizden öncekiler. İsrail arıza yaptığında tamiratını yapmaz, parçasını vermez. Ne zaman biz İHA ürettik, hele hele SİHA ürettik, rahatladık. Terörle mücadelemiz farklı olmaya başladı. Şimdi üçüncü faza geçiyoruz, İHA’nın önemli bir boyutta olanını üretiyoruz. O üretildikten sonra bu işi çok daha güçlü yapacağız. İki tarafta 1.5’ar ton bombalar olacak.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum