Erdoğan: Ey Kılıçdaroğlu sana ne oluyor?

Erdoğan: Ey Kılıçdaroğlu sana ne oluyor?

Rize'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomik krizin aşılması için öneriler sunan ve 'hükümete her türlü desteği sunmaya hazırız' diyen CHP liderine cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ordu'nun Ünye ilçesinin ardından memleketi Rize'ye gitti.

Erdoğan burada kendisini bekleyen vatandaşlara seslendi.

Erdoğan, ABD ile gerginleşen ilişkilerde ABD'nin tutumunu eleştirdi.

Erdoğan, Brunson üzerinden yapılan hamleleri eleştirerek, "Biz stratejik ortağız. Böyle davranan ABD bizi üzmüştür. Bizi tehditle bir yere çekmeye çalışan ABD kusura bakmasın. Biz hukuk devleti olarak hukukun dışına çıkmayız. Onların doları varsa bizim de Allah'ımız var" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Toplantısı öncesi memleketi Rize'de hemşehrilerine hitap etti.

Erdoğan, ABD'ye yüklendi, "ABD stratejik ortağı olan Türkiye'ye sırtını dönüyorsa kusura bakmasın. Bu Türkiye'yi bir tane papaza değişiyorsa kusura bakmasın. Biz bu yolda emin adımlarla yürüyoruz. Biz stratejik ortağız. Böyle davranan ABD bizi üzmüştür" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

'YANIMIZDA DURUN, GERİSİNE KARIŞMAYIN'

"24 Haziran'ın ardından yeni bir dönem başladı. Parlamanter sistem sona erdi, Başkanlık Sistemi ikame edildi. Bu kararı siz verdiniz. Şimdi bu yolda yürüyoruz. Yeni dönemin adımlarını farklı atacağız. Türkiye'mizi muassır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracağız. Bu yolda imanımız var, kararlılığımız var. Bizi kimse bu yolda durduramaz. Yeter ki siz yanımızda, arkamızda durun. Gerisine karışmayın.

'TÜRKİYE'DE BAYA DOLAR VAR HE'

(Bir vatandaşın elindeki dolarları yere atması üzerine) "Türkiye'de baya dolar var he. Doları yere atıyorsun. Sahte mi, hakiki mi? Sizlerin mekanı olsun. Rizeliye mekan yakışır. Yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal. Bir yanda Rize, bir yanda Kasımpaşa. Akşam geleyim de birlikte izleyelim."

'TÜRKİYE'YE SIRTINI DÖNÜYORSA KUSURA BAKMASIN'

"Ofislerimizi başkanlarımızı, bakanlarımızı atadık atıyoruz. Bize bu görevi verdiniz, buna layık olacağız. Tarih 24 Haziran'ı böyle kaydedecek. Bunun mimarları sizlersiniz, bunun mimarları olarak anılacaksınız. Son zamanlarda bir şeyler oluyor. ABD stratejik ortağı olan Türkiye'ye sırtını dönüyorsa kusura bakmasın. Bu Türkiye'yi bir tane papaza değişiyorsa kusura bakmasın. Biz bu yolda emin adımlarla yürüyoruz. Biz stratejik ortağız. Böyle davranan ABD bizi üzmüştür. Bizi tehditle bir yere çekmeye çalışan ABD kusura bakmasın. Biz hukuk devleti olarak hukukun dışına çıkmayız. Onların doları varsa bizim de Allah'ımız var. Biz bu yolda böyle yürüdük."

'BİZE SİLAH VERMİYORLARDI, STRATEJİK ORTAK YA...'

"Biz geldiğimizde savunma sanayiinde yüzde 25 üretiyorduk. Şimdi yüzde 65 üretiyoruz. Ne oldu bize silah vermiyordu ABD? Biz kendimiz yaptık. Stratejik ortak ya. Bizi ev sahibi yaptılar. Artık üreten bir Türkiye'var. Biz şimdi tüketmenin yanında üreten olma yolundayız. Hiç endişe etmeyin. Her alanda daha güzel şeyler olacak. Rize, Artvin havalimanını da yapıyoruz. Hem Rize, hem Artvin yararlanacak."

'SANIYORLAR Kİ DÖVİZ KURUNU ZIPLATINCA, TÜRKİYE YIKILACAK'

Erdoğan, Rize'de daha sonra AKP Rize İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılarak partililere seslendi. Yine doların yükşelişi hakkında konuşan Erdoğan, şöyle dedi:

"Biliyorsunuz son günlerde döviz kurlarındaki dalgalanma bahane edilerek ülkemizin başında kara bulutlar dolaştırılmaya çalışılıyor. Tabii meselenin dolar falan olmadığını, avro olmadığını biz gayet iyi biliyoruz. Bunlar ülkemize karşı açılan ekonomik savaşın kurşunları, gülleleri, füzeleridir. Elbette bunlara karşılık vermek için gereken tedbirleri aldık, alıyoruz. Ama asıl olan bu silahları ateşleyen elleri kırmaktır. Zaten daha önce pek çok yerde bu elleri kırdığımız için böylesine bir saldırıya maruz kalıyoruz. Sanıyorlar ki döviz kurunu zıplatınca, Türkiye yıkılacak. Sanıyorlar ki finans araçlarını devreye sokunca, bu millet diz çökecek."

'EY KILIÇDAROĞLU SANA NE OLUYOR?'

Konuşmasına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirererek devam eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Şimdi biz birilerinin af edersin bize saldırısını anladık da ey Kılıçdaroğlu sana ne oluyor? Yeni bir genel sekreter atadı; Sayın Hamzaçebi'ye teşekkür ediyoruz. Genel Başkanı ne yazık ki ondan hiç nasibini almamış. O başka telden çalıyor, o başka telden çalıyor. Kılıçdaroğlu ağzınla kuş tutsan avucunu yalarsın avucunu. Sen zannediyor musun bu döviz baronlarının yanında yer aldığın zaman, sana bu ülkede paye verecekler? Asla. bunca zamandır girdin kaybettin, girdin kaybettin, hâlâ koltuğu bırakamadın. Ama koltuk seni bıraktı. Bir yere gideceğin yok. Şimdi de döviz balonları ile beraber hareket ediyorsun, sana bir şey mi gelecek oradan? Biz emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz. Aynı şekilde kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Ey milletim bu gafillere Türkiye’nin nasıl bir ülke olduğunu göstermeye hazır mıyız? Bu gafillere içte ve dışta Türk milletinin nasıl bir halk olduğunu göstermeye var mıyız? Ey milletim, bu haramzadelere bizim öyle üç kuruşla sarsılacak bir ülke olmadığımızı göstermeye var mıyız? Bu haramzadelere bizim gücümüzün paramızdan değil, imanımızdan, inancımızdan kaynaklandığını göstermeye hazır mıyız?"

'BURASI ÇATLADIKAPI ÜLKESİ Mİ?'

ABD'nin yaptırım açıklamalarına tepki gösteren  Erdoğan, bu konuda şöyle devam etti: "Açık konuşmak gerekirse herkese kolay olan işler ülkemiz söz konusu olduğunda hep zor bir şekilde gerçekleşmiştir. Demokrasimizi nice zorluklara göğüs gererek geliştirdik, ekonomimizi de nice sıkıntılarla boğuşarak büyüttük. Hem geç hem güç de olsa bugün geldiğimiz yeri önemli görüyor ama yeterli bulmuyoruz. Hedeflerimiz çok daha büyük, bunlara ulaşmak için de çok çalışmamız gerekiyor. Tabii biz büyürken, gelişirken, etki ve güç alanımızı genişletirken, anlaşılan o ki birilerinin ayağına basıyoruz. Şayet Suriye'de sınırlarımız boyunca kurulmaya çalışılan terör koridoruna ses çıkarmasaydık, ülkemiz topraklarının bir kısmına göz dikilmesine rıza gösterseydik, bugün yaşadığımız sıkıntıları yaşamıyor olurduk. Bu oyun önümüze geldiğinde 'Biz ölürüz de böyle bir aşağılanmaya rıza gösteremeyiz' dedik. Tehdit ediyor yahu; 'Saat 18'e kadar yarın akşam göndereceksiniz'. Eee, burası Çatladıkapı ülkesi mi ya? Burası Türkiye. Ne yapıyorsun? Biz besleme değil, ayakları üzerinde dimdik duran 81 milyonluk bir Türkiye'yiz."

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.