Erdoğan: Enkazın altında kalan kardeşlerime kavuşmayı niyaz ediyorum

Erdoğan: Enkazın altında kalan kardeşlerime kavuşmayı niyaz ediyorum

Erdoğan gemi indirme töreninde konuştu: Kartal'da enkazın altında kalan kardeşlerime kavuşmayı Allah'tan niyaz ediyorum...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Tuzla Tersanesi’nde yapılan törende konuştu.

‘Ufuk’ adlı eğitim ve istihbarat gemisinin denize iniş töreninde konuşan Erdoğan, hemen yakındaki Kartal’da yaşanan ve 16 kişinin öldüğü bina çökmesi olayına değinerek hayatını kaybedenlere rahmet diledi.

Erdoğan, “Kartal’daki bir binanın çökmesiyle ebediyete uğurladığımız 16 kardeşime Allah’tan rahmet diliyorum, enkazdan çıkan kardeşlerime Allah’tan şifa diliyorum. Şu anda enkaz altında olup da kurtarma çalışmaları devam eden, bütün bu çalışmalarda ellerinden gelen gayreti ortaya koyan, gerek tüm bakan arkadaşlarıma, tüm kurumların temsilcilerine, özellikle oradaki operatörlere, hepsine şahsım, milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Bu enkazın altında kalan kardeşlerime de sağlık sıhhatle kavuşmayı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Erdoğan konuşmasında ayrıca Türkiye’nin gemi sanayinde dünyada adından söz ettiren bir seviyeye ulaştığını, Tuzla Tersanesi’nin de örnek olduğunu belirtti.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

TUZLA KENDİNDEN SÖZ ETTİRİYOR: Tuzla Tersanesi günden güne ülkemizin iftihar kaynaklarından biri haline dönüşüyor. Türkiye, Norveç, İngiltere, İtalya ve Fransa gibi buradaki tersanelerde gemiler inşa ediyoruz. Son 16 yılda yaklaşık 2 bin geminin onarımı yapıldı. Türk gemicilik sanayi üzerindeki ölü toprağını silkeleyerek son 16 senede yeniden şaha kalkmıştır. Türkiye gemi sanayiinde kendinden söz ettiren bir konuma ulaşmıştır.

45 GÜN SEYİR YAPILABİLECEK: 1,5 yıl önce denize indirdiğimiz Kınalıada korvetinin ardından Ufuk korvetini de denize indirmenin mutluluğunu yaşayacağız. 99,5 metre boyu, 2 bin 400 ton deplasmanı ile Ufuk korveti alanının liderlerinden biri olmaya namzettir. Ufuk Korveti ağır iklim şartlarında 45 gün kesintisiz seyir yaparak tehditleri tespit edebilecek.

ESKİ SİSTEMDE ISRAR EDİLEMEZ: Sınır güvenliğimizi tahkim ederek topraklarımıza sızmalarının önüne geçtik. Müttefiklerimizle yaşadığımız en küçük anlaşmazlıklarda silah anlaşmalarının gündeme taşındığını görüyoruz. Suriye’nin kuzeyinde etnik temizlik yürüten PKK/PYD’nin elinde müttefiklerimizin bombaları var. Ülkemizin de kullandığı füze ve radar sistemlerinin çoğunun üreticisi özel sektörün. Türkiye’nin savunma sanayii konusunda miadını doldurmuş eski sistemde ısrar etmesinin izahı olamaz.

TANK PALET FABRİKASI ELDEN GEÇİRİLECEK: Tank palet fabrikamızın mülkiyetinin devri söz konusu değil. Fabrika devlete aittir. Arazideki her türlü taşınmazın mülkiyeti devlete aittir. Alımı yapan firma; yüzde 50’si Katar, yüzde 50’si Türkiye ortaklığı olan bir firmadır. 40-50 milyon dolarlık yatırım yapılmak suretiyle bu fabrika elden geçirilecektir. Fabrikayı çok daha güçlü ve verimli hale getireceklerdir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.