Erdoğan: Akşener ciddi bir yanlış yaptı

Erdoğan: Akşener ciddi bir yanlış yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, "Kim teröre destek veriyorsa Allah belasını versin" açıklaması hakkında konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Habertürk, Show TV ve Bloomberg HT ortak yayınına katıldı.

Yaptığı mitinglerde halkın ilgisini gördüğünü söyleyen Erdoğan, “İnanıyorum ki, artık final dönemine giriyoruz. Hele hele şimdi Ankara, İstanbul, İzmir mitinglerini yapacağız. Bu mitinglerde sayın Bahçeli ile Cumhur İttifakı’nın iki tarafı olarak birlikte olacağız. İnanıyorum ki oradaki mesajlarımız sürece pik yaptıracaktır” dedi.

Halkımızla iç içe olduklarını belirten Erdoğan, “Hiçbir zaman kibir sahibi olmadık. Bizimle beraber halk iktidarda. Daha önce halkın iktidarı diye bir şey yoktu. Halkımız bizi aldı buralara getirdi. Biz de halkımızı bu ülkede iktidarın merkezine taşıdık” diye konuştu.

‘MUSTAFA KEMAL BAŞKANLIK SİSTEMİYLE YÖNETTİ’

“Bizim getirdiğimiz sistem Osmanlı’dan itibaren çalışan ve daha sonra da gelen siyasetçilerin bu konuda beklendikleri bir zamanlama vardı, başkanlık sistemini getirmek” diyen Erdoğan, “Aslında Gazi Mustafa Kemal başkanlık sistemiyle yönetmiştir. Bunu kimse dillendirmiyor. Bunu Demirel, merhum Erbakan, merhum Türkeş dillendirdi” ifadelerini kullandı.

Belediyelere atanan kayyımların “çok çok güzel yatırımlar” yaptığını belirten Erdoğan, “Buralarda ne yağmur suyu kanalları, ne içme suyu kanalları yoktu. Şimdi kayyum sistemine geçip bunlar yapıldı. Batıda ne varsa orada olması lazım. Onun için ben kayyum arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, işi ciddi tuttular” dedi.

‘KURU KURUYA BEDDUANIN ANLAMI YOK’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Kim teröre destek veriyorsa Allah belasını versin” açıklamasının izletilmesinin ardından şunları söyledi:

“Kuru kuruya beddua etmenin anlamı yok. Söyle bana arkadaşını söyleyeyim sana kim olduğunu. Şu anda CHP, HDP ile ortak mı? Sözde İYİ Parti’yle, Saadet Partisi’yle ittifak halinde mi? Ben bunlara dörtlü çete diyorum. Şu anda İstanbul’da HDP’nin adayı var mı, sözde İYİ Parti’nin var mı? Yok. Bazı yerlerde Saadet aday çıkarmış. Şimdi ‘Kim teröre destek veriyorsa Allah belasını versin’ diyor. Senin bedduan tutmaz ki. Sen bunlarla dirsek temasından öte beraber yürüdün. HDP’nin arkasındaki güç PKK’dır.”

‘MERAL AKŞENER ÇOK CİDDİ BİR YANLIŞ YAPTI’

Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, Denizli mitingindeki konuşmasındaki “Cumhurbaşkanının terörist dediği Denizlililer nasılsınız?” ifadelerini eleştirdi.

Seçmelere “terörist” demediğini ifade eden Erdoğan, “Sözde İYİ Parti denilen hanımefendi sürekli partilerini değiştire değiştire en son buraya gelmiş ve kendi partisinden bir ara ayrılacağını söyledi ve partisine geri döndü. Ben kendisini ademe mahkum ederken bana sataşması olmuyordu. Denizli’de çok ciddi bir yanlış yaptı. Tayyip Erdoğan böyle bir şeye tahammül edemez” şeklinde konuştu.

HDP yöneticileri için “terörist” ifadesini kullandığını dile getiren Erdoğan, “Şu anda Edirne’de birçok yerde cezaevinde olan bu adamların hepsi bir teröristin tanımı neyse bunlarda o var. Şu izlediğiniz videoda Diyarbakır’da 53 vatandaşımızın ölümüne neden olan bir kişi var. Şu anda bu Edirne’de cezaevinde. Benim terörist dediklerim bunlar. Anayasa’yı tanımayan bu adamlar cirit atıyor ülkede. Bunlara terörist diyorum” ifadelerini kullandı.

‘BÖLGEDE FETRET DEVRİ GEÇTİ’

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da daha önce birinci parti olduklarını söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Biz orada bir zamanlar bir numaralı partiydik. Şimdi yine o noktaya geleceğiz. Şunu söylemekle bir sinyal verebilirim: Diyarbakır mitingi muhteşemdi. Şimdi fetret devri geçti. Şimdi bu devri aslına rücu ettireceğiz. Bölgenin genelini aldığımızda yine oralarda birinci partiyiz. Kürt, Türk, Arap, Çerkez, Laz, Roman diye bir ayırım yok. Biz yaradılanı yaradandan ötürü sevdik. Bölgeye gitmeyi çekinmiyoruz ve gideceğiz.”

‘HEPİNİZ DÜDÜKLERİNİZLE GELİYORSUNUZ, EZAN OKUNUYOR BUNLAR ÖTTÜRÜLÜYOR’

8 Mart Kadınlar Günü’nde tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de düzenlenen yürüyüşü hakkında “Ana muhalefetin sözcüsü bu polislere karşı yapılmış bir tepkidir diyor. Bir defa bu hazırlık nereden? Hepiniz düdüklerinizle oraya geliyorsunuz, ezan okunuyor bunlar öttürülmeye başlıyor. Bu milletin kırmızı çizgisi ezan, bayrak ve vatandır. Bundan taviz yok,” diyen Erdoğan, “O bir defa kamu düzenini bozmaya yönelik eylemdir. İstiklal Caddesi’nin değişik yerlerinden buraya girmeye çalıştılar. Gezi olaylarında da bunu yaptılar. Cam çerçeve kırdılar. Otobüsü yaktılar, Türk bayrağını yaktılar. Biz buna olumlu mu bakacağız?” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, “Biz de 8 Mart Kadınlar Günü’nü kutladık. Şanlıurfa’da kutladık. Salon tıklım tıklım doldu. Sanatçılarımız geldiler, kendi sunumlarını yaptılar. Biz de konuşmalarımızı yaptık. Bunu böyle de yapabilirlerdi,” diye konuştu.

‘S-400 KONUSUNDA GERİ ADIM ATMAYIZ’

S-400 konusu gündeme geldiğinde Erdoğan, “Bizim için aslolan birinci derecede Türkiye’nin güvenliğidir. Biz güvenlik meselesinden taviz veremeyiz,” dedi ve devam etti: “Biz ABD’den patriotları istedik, kongre müsaade etmiyor dediler vermediler. Çalışmamızı başlattık, Rusya olumlu bir tavır sergiledi. Faiz oranları, kredi temini, ortak üretim noktasında Rusya’nın bize karşı yaklaşımı çok çok olumluydu. Bunu da Temmuz’a çektiler. Biz bu işi bitirdik. Geri adım atmamız söz konusu değil.”

Erdoğan bu konuda, “Yunanistan’ın S-300’leri var. Bulgaristan’da da var. Yunanistan NATO üyesi. Slovakya’da var. Türkiye olunca niye? Şurada bizim uçaklarımız Ege’ye kalktığı zaman anında Yunanistan’da uçaklar da kalkıyor. Biz kaldırınca niye kalkıyor. Bunlar turistik değil. Bu işin affı yok. Eşşeği sağlam kazığa bağlayalım ondan sonra Allah’a havale edelim,” örneğini verdi.

‘FAZIL BEY 29 EKİM’DE BİR BESTE YAPACAK’

Fazıl Say’la buluşması konusunda “Fazıl Bey’le de oradaki buluşmamız, o davet önemliydi. Birçok şeyler de söylendi. Mesajlar atıldı, yıldırmaya yönelik. Arkadaşlara ‘gideceğim’ dedim. ABD’den senatör o gün misafirimdi. Kendisine dedim ki, ‘Yoğun programın yoksa buradan beraber gidelim’ dedim. O da kırmadı, geldi. Çok çok memnun oldu. Trump’a da anlatmış. Bana söyledi. Ben tabii kendisinden özellikle 29 Ekim için şöyle bir beste yapmasını istedik, o da bir beste yapacak. Onu da ayrıca bir iki parçasıyla destekleyerek bize 1 saatlik sunumu olacak. Çünkü bizim hakikaten salon muhteşem. Diyebilirim ki tam bir opera binası oldu. Eksikleri olabilir. Ülkemizde onun benzeri yok henüz. Fazıl Bey’in de orayı beğeneceğine inanıyorum,” ifadelerini kullanan Erdoğan, “Atatürk Kültür Merkezi’ni yıkmak istediğimde çok tepki aldım. Gezi olaylarında oraya ne tür pankartların asıldığını biliyorsunuz. Bölücü terör örgütünün başının resmini astılar. Orayı yıktık, yerine çok büyük muhteşem bir projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz,” bilgisini verdi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.