'Erciş'te Balık Bendi'ne giriş paralı mı?'

'Erciş'te Balık Bendi'ne giriş paralı mı?'

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, basına yansıyan Van Erciş'te Balık Bendi'ne girişlerin ücretli olduğu iddialarını Başbakan Binali Yıldırım'a sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması için Van Erciş’te Balık Bendi’ne girişlerin paralı olduğu iddialarıyla ilgili soru önergesi verdi.

Tanrıkulu’nun önergesinde, Van Erciş’te Balık Bendi’ne giriş için yayalardan kişi başı 2 TL, araçlardan ise 10 TL ücret alındığı ve ücret ödeyemeyenlerin alana alınmadığı yönündeki haberleri yer aldı.

Sezgin Tanrıkulu, Yıldırım’a 30 Mayıs’tan bugüne kadar ne kadar ücret tahsil edildiğini ve bu ücretlerin vatandaşlara iade edilip edilmeyeceğini sorarken “deniz, göl ve akarsular öncelikle kamu yararı kullanılarak gözetilmelidir” ifadesinin yer aldığı anayasanın 43’üncü maddesi ve “kamu hakkı”na dikkat çeken 3621 Sayılı Kıyı Kanunu’na da vurgu yaptı. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.