DSP İstanbul adayı: Gereğini yapacağız

DSP İstanbul adayı: Gereğini yapacağız

YSK'nin İstanbul seçimini iptal ederek tekrar kararı vermesinin ardından bir açıklama yapan DSP Adayı Muammer Aydın, "DSP, YSK eliyle yapılan hukuksuzluklar karşısında sessiz kalmayacak kendine düşeni ve gereğini yapacaktır" dedi.

YSK’nin İstanbul seçimlerini iptal kararına DSP’nin İstanbul adayından tepki geldi. DSP’nin Genel Başkan Yardımcısı da olan Muammer Aydın, “DSP, YSK eliyle yapılan hukuksuzluklar karşısında sessiz kalmayacak kendine düşeni ve gereğini yapacaktır. Tüm halkımız bundan emin olmalıdır” dedi.

DSP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve partinin Genel Başkan Yardımcısı ve eski İstanbul Barosu Başkanı Muammer Aydın, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini iptal etmesine tepki gösterdi. Twitter hesabından bir açıklama yapan Aydın, “DSP, YSK eliyle yapılan hukuksuzluklar karşısında sessiz kalmayacak kendine düşeni ve gereğini yapacaktır. Tüm halkımız bundan emin olmalıdır” dedi.

GENEL BAŞKAN AKSAKAL: BÜTÜN İSTANBUL İPTAL EDİLMELİYDİ

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal da kararın ardından yaptığı ilk açıklamada, “İstanbul’un 39 ilçesindeki seçimler de yenilenmesi gerekirdi” diyerek, “Tek başına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptal olması hukuka tam anlamıyla uygun değildir” ifadesini kullandı.

Aksakal açıklamasında şunları kaydetti, “Öncelikle YSK’nın gerekçeli kararını detaylarıyla birlikte görmüş değiliz ancak kısa kararda belirtilen sadece Büyükşehir seçiminin iptali ve yenilenmesi toplumun hukuka ve adalete dair örselenmiş duygularını daha da yok etmiştir. Zira kanunsuz oluşturulduğu söylenen aynı kurullar ilçe seçimlerini de gerçekleştirmiştir. Dolayısıyla İstanbul seçimlerinde ortaya çıkan kanunsuzluklar ve usulsüzlükler aynı zarf içine konulan ilçe adayları ve muhtarlar için de söz konusu olmalıydı. Eğer Sandık Kurulları kanun dışı yöntemlerle oluşturulduysa; bu sandık kurulları sadece Büyükşehir Belediye oylarını saymamıştır. İlçe belediyelerinin oylarını da muhtarların oylarını da büyükşehir dışındaki ilçelerdeki meclis üyelerinin oylarını da saymıştır. Dolayısıyla tek başına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptal olması hukuka tam anlamıyla uygun değildir” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde 30 bin 817 oy alan DSP YSK’nin gerekçeli kararını Başkanlık Kurulu ve Parti Meclisi’nin 11-12 Mayıs 2019 tarihinde yapacağı toplantılarda değerlendirecek.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.