Deniz Baykal kayyımı eleştirdi

Deniz Baykal kayyımı eleştirdi

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal gündeme dair yorumlarda bulundu: Her şey bozulduğu gibi siyaset de bozulabilir.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal uzun süre devam eden tedavisinin ardından Meclis’teki makam odasına gelerek çalışmalara başladı.

Gazetecilerin gündemdeki konularla ilgili sorularını yanıtlayan Baykal, belediyelere kayyım atamalarıyla ilgili demokrasi ve hukuk vurgusu yaptı.

Baykal, Diyarbakır, Mardin ve Van Belediyelerine kayyım atanmasıyla ilgili şunları söyledi:

“Bu demokrasi hukuk ilişkinin oturtulamamış olmasından kaynaklı sorunlar. Siyaset elbette olağanüstü önemli. Siyasetin temeli de demokrasi. Demokrasi de halkın iradesi ama her şey bozulduğu gibi siyaset de bozulabilir. Güç kokuşabilir, bozulabilir. İktidar bozulur, bozar, mutlak iktidar mutlaka bozar. Her şeyin ölçüsünü yakalamak lazım. Bu da deneyimle orantılı. Yaşanmadan bu olmuyor. Bunun kitabı yok. Demokrasi de olacak hukuk da olacak.

Baykal, adli yıl açılışına 42 baronun katılmama kararıyla ilgili de, “Bütün bunlar hukuk siyaset ilişkisinin oturtulamamasının yansımaları” dedi. 1946 seçimlerinden bu yana bunun aşmaya çalışıldığını belirten Baykal, demokrasi, hukuk ve siyaset el ele, baş başa yürümeli. Bunları yerli yerine oturtmak lazım” dedi.

Yeni yasama döneminde Meclis çalışmalarına katılacağını ifade eden Baykal, partisinin ilk grup toplantısına katılmayı heyecan ve sabırsızlıkla beklediğini söyledi. (DUVAR)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.