Demirtaş'tan idam yanıtı: Canımı, halkımızın uğruna bin defa kurban ederim

Demirtaş'tan idam yanıtı: Canımı, halkımızın uğruna bin defa kurban ederim

HDP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "idam" sloganlarına "Parlamento kararı bana göndermiş olsaydı bunu çoktan onaylardım" karşılığını vermesine tepki gösterdi.

HDP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kendisini eleştirirken “İdam” sloganları üzerine “Parlamento bunlarla ilgili kararı bana göndermiş olsaydı ben bunu çoktan onaylardım” sözlerine yanıt verdi.

Tutuklu olarak Edirne Cezaevi’nde bulunan Demirtaş’ın açıklaması, Twitter hesabından paylaşıldı. Demirtaş, “Erdoğan seçilirse beni idam ettireceğini söylüyor. 2018 Türkiye’sinde bir Cumhurbaşkanı adayının seçmene vaadine bakar mısınız? Ben canımı, halkımızın uğruna bin defa kurban ederim. Tek bir adım da geri atmam” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli mitinginde Demirtaş’ın ziyaret eden CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’yi eleştirmişti.

Demirtaş’ı Kobani eylemlerinde insanların hayatlarını kaybetmesinden sorumlu olmakla suçlayan Erdoğan, “Şu anda tutuklu mu bu adam, tutuklu, bitti. Bir an önce adalet kararını vermesi lazım aslında. Çünkü bu kadar insanın ölümüne neden olan birisini önce o ölenlerin ailelerine sormak lazım ‘ne düşünüyorsunuz?’ Yasin Börü’nün annesine sormak lazım ‘ne diyorsunuz?’ Yoksa bunların sırtında tabi maalesef küfe yok” demişti.

“İdam” sloganları üzerine Erdoğan, “Dedim ya size daha önce, parlamento bunlarla ilgili kararı bana göndermiş olsaydı ben bunu çoktan onaylardım” karşılığını vermişti.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.