Demirtaş’tan 2 Temmuz mesajı

Demirtaş’tan 2 Temmuz mesajı

Tutuklu bulunduğu cezaevinden yazılı açıklama yapan Demirtaş, ‘Aradan geçen 25 yıla rağmen bu yaraya tek bir merhem sürülmedi’ dedi.

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi’nden 25 yıl önce gerçekleşen Sivas Katliamı’na ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamasında ‘25 yıl önce açılan yaranın kapanmadığına’ dikkat çeken Demirtaş, “Aradan geçen 25 yıla rağmen bu yaraya tek bir merhem sürülmedi” dedi.

"BU DÖNEMDE GEÇMİŞLE YÜZLEŞİLMEYECEĞİNİ BİLİYORUZ"

Demirtaş açıklamasında şunları söyledi:

“Bu acı 25 yıldır hiç azalmadı, çünkü bu acıyı hafifletecek tek bir adım atılmadı. Faşizmin kurumsallaşmaya başladığı bu günlerde, geçmişle yüzleşmek ve hesaplaşmak için tek bir adımın atılmayacağını da biliyoruz. Ancak adalet için, eşitlik ve özgürlük için mücadele etmekten vazgeçecek de değiliz. Ülkemizde zulme ve katliama uğramış herkesin, her kesimin hakkını ve hukukunu savunmaya devam edeceğiz.

Birçok engelleme ve baskıya rağmen, her 2 Temmuz'da Sivas'ta toplanan on binler, Sivas Katliamının hesabının hukuk önünde adil bir şekilde bir gün sorulacağının garantisidir.”

Demirtaş yazılı açıklamasında 2 Temmuz’a duyarlılık gösteren herkese teşekkür etti. (Artı Gerçek)

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.