Demirtaş, Vaclav Havel ödülüne aday gösterildi

Demirtaş, Vaclav Havel ödülüne aday gösterildi

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Avrupa Birleşik Sol Grubu tarafından, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) tarafından verilen Vaclav Havel İnsan Hakları Ödülüne aday gösterildi.

Edirne Cezaevi’nde tutuklu olan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’la dayanışma amacıyla Avrupa Birleşik Sol Grubu harekete geçti.

Demirtaş, Avrupa Birleşik Sol Grubu tarafından, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) tarafından verilen Vaclav Havel İnsan Hakları Ödülü’ne aday gösterildi.

29 Ağustos 2017’de yapılacak elemeyle aday sayısı 3’e indirilecek. 8 Ekim 2017’de Strasbourg’da ödül sahibinin belirlenmesi için bir panel yapılacak, ertesi gün de AKPM sonbahar oturumu kapsamında, ödülün kime verileceği ilan edilerek ödül seremonisi düzenlenecek.

VACLAV HAVEL KİMDİR? 

1936’da doğan Vaclav Havel  2011’de hayatını kaybetti. Çek Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkanı’dır. Aynı zamanda tiyatro yazarı ve düşünce insanıdır.

Bu ödül Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) tarafından 2013 yılından itibaren insan hakları alanında verilmeye başlandı.

2013 yılında ilk ödül Beyaz Rusya’lı (Belarus) Ales Bialiatski’ye verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.