'Demirören ve ekibi defolup gitsin'

'Demirören ve ekibi defolup gitsin'

MHP milletvekili Saffet Sancaklı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yaptığı konuşmada, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören’i eleştirdi.

Eski futbolcu ve MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, TBMM Genel Kurulu’nda futbol kulüplerine yapılan vergi indirimleri hakkında konuştu. Kulüplerin kötü yönetildiğini kaydeden Sancaklı, futbolculara yüksek ücretler ödendiğini belirtti. Galatasaray’ın Wesley Sneijder’e ödediği ücreti örnek veren Sancaklı şunları söyledi:

SNEIJDER ÖRNEĞİ

“Galatasaray kulübünün açıklamış olduğu toplam borcu 2,4 milyar TL yani eski parayla 2,4 katrilyon lira. Peki, bu kadar kötü nasıl yönetilebiliyor, bu kadar borç nasıl oluyor? Mesela, bir tanesini vereyim ben: Sneijder diye bir futbolcusu var Galatasaray’ın, 6 milyon euro para kazanıyor senede. Yüzde 15 de vergi koyarsak etti 7 milyon. Ev parası, araba parası, uçak biletleri, 1 milyon da onu koysak yıllık maliyeti 8 milyon euro. 4 yıllık kontrat 32 milyon euro. Paranın maliyetiyle beraber bonservisi olmasa bile 35 milyon euro. Bunu da 4’le çarparsak 140 trilyon lira parayı bir oyuncuya verirseniz ve bunun gibi birkaç tane daha hata yaparsanız bu borç da 2,4 milyar olur ve ondan sonra Maliye mecburen kulüpler batmasın diye onlara vergi kolaylığı sağlamaya çalışır.”

‘KULÜPLER YASASI NEDEN YÜRÜRLÜĞE KONMUYOR?’

“Sayın Spor Bakanı keşke burada olsa da biraz ona sataşsam” diyen Saffet Sancaklı, kulüpler yasasını 5 yıldır yürürlüğe girmemesini eleştirdi.

Sancaklı, “Yürürlüğe konmama nedeni de şu: Kulüpler istemiyor. Peki, kulüpler neden istemiyor bunu? Orada bir madde var, diyor ki: O andaki kulüp başkanları ve kulüp yöneticileri kulübün borçlanmasından şahsi olarak sorumlu olacaklar” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.