Yüksekova'da Kobani Davası açıklaması: Bu cezaları tanımıyoruz

Yüksekova'da Kobani Davası açıklaması: Bu cezaları tanımıyoruz

Yüksekova'da Dem Parti ilçe yönetimi, Kobani Davasının sonuçlarına dair bir basın açıklaması düzenledi.

Yüksekova'da Dem Parti ilçe binası önünde Kobani Davasının sonuçlarına dair bir basın açıklaması yapıldı. Basın Açıklamasına, Yüksekova Belediye Eşbaşkanları Şadiye Kırmızıgül, Şoreş Diri, Dem Parti İlçe Eşbaşkanları Ercan sevmez, Filiz Saygı, parti yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Basın açıklamasını Dem Parti İlçe yöneticisi Resul Temel okudu. Türkiye hukuk tarihine, dün bir kara bir leke sürüldüğünü savunan Temel, “Sincan’da alınan kararla Selahattin Demirtaş’a 43 yıl 6 ay, Figen Yüksekdağ 30 yıl 3 ay ve diğer arkadaşlarımıza toplamda yüzlerce yılla varan hapis cezaları verilmiştir. İddianame nasıl Saray’da ve MHP Genel Merkezinde yazıldıysa, bu karar da aynı odaklar tarafından verilmiştir” dedi.

456a9fa3-f097-4b06-a537-6d5f95f88858.jpeg

Normalleşme ve yumuşama mesajlarının verildiği bu süreçte HDP'nin, Kürt siyasetinin iktidar tarafından siyaset sahnesinden silinmek istendiğini ifade eden Temel, "Ama çok iyi bilsinler biz Kürtler, emekçiler, yoksullar yine her zaman olduğu gibi sahada omuz omuza dayanışarak bu kirli kararları boşa çıkaracaktır. Arkadaşlarımızı bir gün mutlaka özgürleştireceğiz. Selahattinlerle ve Figenlerle birlikte Türkiye demokrasisi için, demokratik bir cumhuriyet için mücadele edeceğiz. Bu kararı verenler çok iyi bilsin ki; halklarımız için o günler uzak değil. O günlerin mücadelesini daha kararlı bir şekilde yürüteceğimizin sözünü veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Daha çok omuz omuza olmanın, daha çok dayanışmanın olması gerektiği bir zaman diliminde olduklarını belirten Temel, “Biz bu cezaları tanımıyoruz, biz bu kararı tanımıyoruz. Selahattinler, Figenler, Günay Kubilaylar Kobanî Kumpas Davasında yargılanan tüm arkadaşlarımız, Kürtlerin, Türklerin, emekçilerin, kadınların, gençlerin ve bu topraklardaki tüm ötekileştirilenlerin gönlünde berat etmişlerdir, özgürlerdir" ifadelerini kullandı.

Temel açıklamanın sonunda, "Haksız ve hukuksuz yere ceza verilen arkadaşlarımız, bütün dünya kamuoyunun vicdanında beraat etmişlerdir. İçeride de dışarıda da mücadelemiz sürecek ve tüm ezilenlerin hakları için birlikte kazanacağız" dedi.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.