Ahmet Türk: Bir kesim harekete geçti ve normalleşmeyi baltalamaya çalıştı

Ahmet Türk: Bir kesim harekete geçti ve normalleşmeyi baltalamaya çalıştı

Ankara 22'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Kobani davasında, aralarında HDP’nin eski Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da bulunduğu isimlere ağır cezalar verilmesi tepkilere neden oldu.

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Halk TV'de Kobani davasında aldığı 10 yıl hapis cezasını değerlendirdi.

Türk, mahkemenin "toplumsal barışı bozmaya yönelik bir karar verdiğini" belirterek şunları söyledi:

"Siyasilerin verdiği bir karar"

“Biz bir vahşet örgütüne karşı düşüncelerimizi ifade ettiğimiz için böyle bir dava açıldı. Aslında bu, bir kesimin toplumsal barışı bozmaya yönelik bir kararıdır. Bu mahkemenin verdiği bir karar değil, siyasilerin verdiği bir karardır.

"Halkların kardeşliğine vurulan bir darbe"

“Üzüntülerimiz cezalara değil, bu ülkenin toplumsal barışa ihtiyacı var. Bizler senelerce halkların ortaklaştığı bir sürecin arayışı içindeydik, bizim mücadelemiz bu. Ama maalesef bazı kesimler ötekileştirme siyasetini sürdürme anlayışıyla hareket ediyor. Bunu aslında demokratik geleceğe, halkların kardeşliğine vurulan bir darbe olarak değerlendirmek lazım.

"Bu ülkenin barışı için mücadele etmeye devam edeceğiz"

“Bizim Kobane olaylarında devlete karşı bir şeyimiz yok, IŞİD'e karşı tepkimiz olmuştu. Elimizden geldiğince bu ülkenin barışı için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu sürecin nasıl yürüyeceğini tahmin ediyorduk. Bir kesimin harekete geçtiğini ve bu normalleşme sürecini baltalamaya çalıştığını görüyoruz.”

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.