Dağlardan tezgahlara indi!

Dağlardan tezgahlara indi!

Varto (Gimgim) ve Tekman (Tatos) dağlarında toplanan ve birçok hastalığı iyi geldiği bilinen Çiriş (Gulık), Erzurum'daki tezgâhlarda yerini aldı.

ERZURUM - Muş'un Varto (Gimgim) ve Erzurum'un Tekman (Tatos) ilçesinde dağların eteklerinde yetişen Çiriş (Gulık) bitkisi Erzurum'da tezgahlardaki yerini aldı. Tezgahlarda 2,5 TL'den satışa çıkarılan Çiriş'e yoğun ilgi gösterilirken bitkini çorba ve yemeklerde kullanılmasının dışında aynı zamanda bir çok hastalığa iyi geldiği de biliniyor. 

Her derde deva

Varto ve Tekman dağlarından getirdikleri 500 kilo çirişten ilk günde 420 kilo sattıklarını belirten Yavuz Uğuz adlı satıcı, Çiriş'in her derde deva olduğunu söyledi. Uğuz, "Millet çok ilgi gösteriyor. Bunun çorbasını yapmak için de kullanıyorlar yemeğini yapmak için de kullanıyorlar. Ama asıl olarak ilaç olarak kullanıyorlar. Her derde devadır. Ağrıları dindirme, basur, idrar gibi çeşitli hastalıklarda tedavisinde kullanılıyor" dedi.

i-1-597.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.