Cumhurbaşkanı Yardımcısı: S-400'le ilgili karar verilmiştir

Cumhurbaşkanı Yardımcısı: S-400'le ilgili karar verilmiştir

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "S-400'le ilgili karar verilmiştir. Türkiye bağımsız bir ülkedir. Kendi savunması ile ilgili kararları kendi alır" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ABD’yle yaşanan S-400 gerilimi hakkında “S-400’le ilgili karar verilmiştir” dedi. “Türkiye bağımsız bir ülkedir. Kendi savunması ile ilgili kararları kendi alır” diyen Oktay “Türkiye’nin hava savunma sistemine ihtiyacı olmuştur. S-400’le ilgili karar verilmiştir. Türkiye bir anlaşmaya imza attıktan sonra bu sözünü yerine getirir” diye kaydetti.

Oktay, ABD’de Türkiye’ye karşı dile getirilen yaptırım tehditlerini de eleştirerek, “ABD’nin yaptırım tehdidi onların Türkiye’yi tanımadıkları anlamına geliyor. Türkiye’ye karşı kimse tehdit dilini kullanarak iş yapamaz” ifadesinde bulundu. Oktay, “Türkiye bugünün devleti değil. Türkiye hem ülke hem de ekonomik olarak bölgenin güvenli noktası konumunda” diye konuştu.

ABD, Türkiye’nin Rus yapımı S-400 hava savunma sistemleri satın alması halinde F-35 savaş uçakları ortaklığından çıkarılabileceğini açıklamıştı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.