Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sizi rejim çağırdı, bizi halk çağırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sizi rejim çağırdı, bizi halk çağırdı

Suriye yönelik harekata yapılan eleştirilere değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bizi rejim çağırdı' diyorlar. Sizi rejim çağırmış olabilir ama bizi halk çağırdı" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde, büyükelçilere verilen iftar yemeğinin ardından konuşma yaptı.

“Terörle mücadele” konusunda küresel işbirliğinin önemli olduğunu belirten Erdoğan, “İyi terörist, kötü terörist ayrımı yapanlar var. Kendisinden başka hiç kimseye hayat hakkı tanımayan bir terör örgütü, kesinlikle demokratik güç olamaz. Sırf bölgedeki politikalarına hizmet ettiği için terör örgütlerine karşı bir duruş sergilemek yerine onları ‘milis güç’ gibi tanımlamalarla aklayanlar, hayati bir hata yaptıklarını çok yakında anlayacaklardır” dedi.

‘BİZİM TOPRAKLARIMIZ BİZE YETER’

Fırat Kalkanı Harekatı ile Suriye’deki şehirlerden IŞİD’in çıkarıldığını belirten Erdoğan, “Bizim birileri gibi Suriye ve Irak topraklarında gözümüz yok. Bizim topraklarımız bize yeter” diye konuştu.

Fırat Kalkanı Harekatı’na yönelik eleştirileri hatırlatan Erdoğan, “‘Bizi rejim çağırdı o yüzden buradayız, sizi çağırmadı’ diyorlar. Sizi rejim çağırmış olabilir ama bizi halk çağırdı. Bizde bu bölgelere insani yardımlarımızı yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘KATAR’IN SOĞUKKANLI TUTUMUNU TAKDİR EDİYORUZ’

Erdoğan, 7 ülkenin Katar’la diplomatik ilişkileri kesmesi ve yaptırım uygulama kararını değerlendirdi. Kararın yanlış olduğunu ifade eden Erdoğan, “Yaptırımları doğru bulmuyoruz. Sorun karşılıklı diyalogla çözülmeli. Katar’ın soğukkanlı tutumunu takdir ediyoruz” dedi.

‘KATAR’LA İLİŞKİLERİMİZİ GELİŞTİRECEĞİZ’

Krizin sonlanması için elinden geleni yapacağın kaydeden Erdoğan, şunları söyledi:

“Katar’ın ortaya koyduğu soğukkanlı ve yapıcı tutumu takdir ile karşılıyoruz. Terör örgütlerine karşı etkin bir mücadele verdiğini yakinen bildiğimiz Katar’ın bu şekilde izole edilmeye çalışılması hiçbir sorunun çözümüne katkı sağlamayacaktır. Türkiye olarak 15 Temmuz darbe girişimiz başta olmak üzere daima güçlü desteklerini hissettiğimiz tüm dostlarımız gibi Katar’a ile de ilişkilerimiz geliştirerek sürdüreceğiz. Diğer ülkelerin Katar ile olan sorunlarını çözümü konusunda da üzerimize düşen her görevi yapmaya hazırız.”

’15 YILDIR YAKINDAN TANIRIM’

“En kısa sürede Katar’a yönelik tüm yaptırımların kaldırılacağını ümit ediyorum. Çünkü Katar’ın bir terör zanlısı olarak tavsif edilmesini çok ağır bir itham olarak görüyorum. 15 yıldır kendilerini yakından iyi tanırım. Böyle bir şey olsa karşılarına çıkacak ilk devlet başkanı ben olurum. Ama böyle bir şeyi görmedim. Burada farklı bir oyun oynanıyor. Bu oyunun arkasında kimler var şu anda henüz onu tespit edebilmiş değiliz.”

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.