Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çad'daki FETÖ okulları Maarif Vakfı'na devredildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çad'daki FETÖ okulları Maarif Vakfı'na devredildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan. Çad Cumhurbaşkanı Debi'yle birlikte açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çad’ı ziyaret ediyor. Erdoğan’ın ziyareti, Çad’a cumhurbaşkanı düzeyinde yapılan ilk ziyaret oldu. Erdoğan, havalimanında Çad Cumhurbaşkanı İdris Debi tarafından karşılandı.

Erdoğan ve Debi, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ortak basın toplantısı düzenledi. Çad’ın, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından verdiği desteğe teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “FETÖ terör örgütünü, terör örgütü olarak ilan etmesinde dolayı şükranlarımı iletiyorum. Çad hükümeti bu süreçte hep yanımızda yer aldı. Darbe teşebbüsünün içinde yer alanların uzantılarıyla mücadelede de yanımızda yer aldı. FETÖ iltisaklı okullar Maarif Vakfımıza devredildi” dedi.

Ortak bir terörle mücadele gücü oluşturulmasını desteklediklerini belirten Erdoğan, “Bizler de Çad’ın terörle mücadelesinde yanında olacağız. Ortak bir terörle mücadele gücü oluşturulması için G5 girişimini destekliyoruz. G5’in terörle mücadelede fayda sağlayacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Çad’la uzun vadeli bir işbirliği kurmak istediklerini belirten Erdoğan, iki ülke arasındaki ticaret hacminin de artması gerektiğini söyledi.

7 ANLAŞMA İMZALANDI

Erdoğan daha sonra Çad-Türkiye İş Forumu’na katıldı. Erdoğan, Debi’yle yaptığı görüşemeden 7 anlaşmanın imzalandığını aktardı.

Erdoğan, “Terörün ne olduğunu gayet iyi biliriz. Teröre çok kurban verdik. Çad’ın teröre kurban edilmesine izin vermeyeceğiz. Biz damdan düştük. Damdan düşenin halinden damdan düşen anlar. Gerisi anlamaz. Biz YPG, PKK, DHKP/C gibi örgütlerle mücadele ediyoruz. Sizlerde Boko Haram’la mücadele ediyorsunuz. Bizim Afrika’ya bakışımız sömürgeciler gibi değil” dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.