Cudi'nin dağ keçileri avcıların hedefinde!

Cudi'nin dağ keçileri avcıların hedefinde!

Şırnak'ın Cudi Dağı bölgesinde koruma altında olan dağ keçileri çevre kentlerden gelen kişilerin hedefinde.

Şırnak kırsalındaki Cudi Dağı bölgesinde, her geçen gün sayıları azalan ve koruma altında olan dağ keçileri çevre kentlerden gelen kişilerin hedefinde. Kar yağışını fırsat bilen söz konusu kişilerin, son dönemlerde "tavşan ve kuş avlamak" adı altında bölgeye geldikleri ve dağ keçilerini öldürdükleri öğrenildi. Bölgede yaşayan köylüler, yetkilileri önlem almaya çağırdı. 

'KİMSE SÖYLEMLERİMİZİ DİKKATE ALMIYOR'

Silopi'nin Karaca (Sorbitmin) köyünde yaşayan İlyas Yağhan adlı yurttaş, Cudi Dağı bölgesinde son günlerde avcılığın hat safhaya ulaştığına değindi. Yağhan, “Tavşan, dağ keçileri ve kuş türleri avlanıyor. Bu hayvanlara günahtır. Kimse söylemlerimizi dikkate almıyor. Bu hayvanlar korunmalıdır. Bu hayvanların öldürülmemesi gerekiyor” dedi. Yağhan, “Bu ahlaksızlığın giderilmesi gerekiyor. Avcılar bu zihniyeti bıraksınlar. Özellikle dağ keçileri avlıyorlar. Devlet isterse onları engelleyebilir, fakat üzerinde durmuyor” diye konuştu. 

690x450nc-srnk-17-02-2020-dag-kecileri-avlaniyor1.jpg

‘CAYDIRICI CEZALAR VERİLSİN’

Yağhan, şu çağrıda bulundu: “Bu kişilere en üst seviyede para cezaları verilsin. Gerekirse hapse atsınlar. Bu hayvanların katledilmesini önlesinler. Dağ keçilerinin kimseye zararı yoktur. Caydırıcı cezalar verilsin ki bu avlanma son bulsun. Çevre köylerin yanında kent dışından avcılarda geliyorlar. Bu hayvanların öldürülmesini istemiyoruz." 

dag-kecisi.JPG

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum