CHP'li vekillerden Yeni Şafak haberine tepki

CHP'li vekillerden Yeni Şafak haberine tepki

CHP İstanbul milletvekilleri, Yeni Şafak gazetesinde Beşiktaş Belediyesi'nin ve 'Kent Okulu'nda ders veren akademisyenlerin hedef gösterilmesine tepki gösterdi.

Yeni Şafak gazetesinin dünkü sayısında CHP’li Beşiktaş Belediyesi’ni ve Barış İçin Akademisyenleri hedef gösteren karalama habere ilişkin CHP’li milletvekillerinden tepki geldi.

CHP İstanbul milletvekilleri Zeynel Emre, Ali Şeker ve Sezgin Tanrıkulu, bu haberlerin bilinçli olarak yapıldığını söyledi.

Ali Şeker, belediyenin hedef gösterilmesine ilişkin, “Zamanında Fethullah Gülen’in ordudaki örgütlenmesi sürecinden atılanların tamamı AKP’li belediyelerde baş danışman olarak görevlendirildi” dedi.

Zeynel Emre, “AK Parti ve yandaşları bir strateji uyguluyor” derken Sezgin Tanrıkulu ise akademisyenlerin bilgilerini paylaşacakları ortamın sağlanması için imkanlarını kullanmaya devam edeceklerini söyledi.

‘CHP’YE KARŞI SİSTEMLİ SALDIRI’

Zeynel Emre

İstanbul milletvekili Zeynel Emre şunları söyledi, “AK Parti ve yandaşları bir strateji uyguluyor. Geçmişte çözüm süreci adı altında bir takım görüşmeler yaptılar. Bunun sonucunda Türkiye çok ağır maliyetler ödedi. Barışı getirmeyi bırakın öncekinden daha kötü bir duruma sebebiyet verdi. Ortaya çıkan bu durumdan sorumluluğu üzerinden atmak anlamında 2015’ten itibaren Cumhuriyet Halk Partisi’ne karşı sistemli bir saldırı içerisindeler. Türkiye’yi 16 yıldan beri yöneten bir AK Parti iktidarı var. Bir iktidar döneminde eğer terör azalıyorsa bu iktidarın başarısı olarak kabul edilir. Eğer terör artıyorsa o iktidarın başarısızlığı olarak kabul edilir. AK Parti şu anda ciddi bir şekilde başarısız oldu.”

‘VATANDAŞI MANİPÜLE EDEREK SEÇİMİ KAZANMA DERDİNDELER’

İhraç edilen akademisyenlere bilgilerini paylaşacakları ortamların yaratılmasının önemli olduğunu söyleyen Emre, Yeni Şafak’ın CHP’yi hedef göstermesine ilişkin de şunları söyledi: “KHK’lar ve ihraçlar meselesinde biz, hukukun genel prensiplerine, Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası anlaşmalara, anayasaya aykırı olduğunu söyledik. Ekli listeler halinde böyle ihraçlar yapamazsınız dedik. Bu ihraçlarla çok sayıda insan işinden oldu. Bunlar Türkiye’nin yetişmiş insanları. Bu insanlara kendi bilgilerini paylaşacak ortamlar yaratmak önemlidir. Cumhuriyet Halk Partisi ile terör örgütlerini bir araya getirmeye çalışmak açıkçası beyhude bir çaba. Biz terör örgütleriyle gizli bir pazarlık yapmadık. AK Parti’nin IŞİD’le ilgili söylemleri ilk dönemlerde bugünkü gibi değildi. Dolayısıyla kendi duruşları neyse bunu Cumhuriyet Halk Partisi’ne suçlamalar yönelterek özellikle seçim döneminde vatandaşı manipüle ederek kazanma derdindeler. Toplumu bölecek, parçalayacak, toplumun bir kesimini terörize edecek konuşmalar, açıklamalar dolaylı yönden de teröre destek olmaktır. Terörün amacı bölmek, ayrıştırmak ve germek. Bunlara baktığımız zaman AK Parti açısından böyle bir durumu görüyoruz.”

“AK Parti terör örgütlerinin ekmeğine yağ sürecek bir strateji izliyor” diyen Emre son olarak şöyle devam etti: “16 yıldır iktidardalar. Hangi vaatle seçmenin karşısına gittilerse neredeyse hiçbirini yapmadılar. Demokrasi, adalet dediler berbat duruma getirdiler. İşsizlik, enflasyon her şey çok kötü. Tüm bunlar karşısında siyasetin böyle reel bir düzlemde gitmesi işlerine gelmiyor. AK Parti önümüzdeki seçim döneminde de değerler siyaseti yapacak. Yani din siyaseti, milliyetçiliğin istismarı için bir siyaset yapacak. Vatandaş artık bu gerçeği görmeli.”

Sezgin Tanrıkulu

Yeni Şafak’taki “Terörden atılana CHP kalkanı” başlıklı karalama haberle ilgili olarak CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise, “Yargısız bir şekilde infaz edilip mesleklerinden, sivil yaşamlarından, akademik hayattan uzaklaştırılan akademisyenlere hükümetin yaklaştığı gibi yaklaşmamız beklenemez” dedi. Akademisyenlerin bilgilerini topluma aktarmak adına imkanlarını kullanacaklarını söyleyen Tanrıkulu, “Biz sonuçta akademisyenlerle ilgili hükümetin başlattığı bu yargısız rejimini tamamen hukuka anayasaya tamamen aykırı buluyoruz. Akademisyenlerin entelektüel ve akademik bilgilerini toplumla, yaşadıkları çevreyle barışık bir biçimde paylaşmaları konusunda imkanlarımızı kullandık. Kullanmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

‘GÜLEN ÖRGÜTLENMESİ SÜRECİNDEN ATILANLAR AKP’Lİ BELEDİYELERDE BAŞDANIŞMAN OLDU’

Ali Şeker

İstanbul 3. bölge CHP milletvekili Ali Şeker de, “Akademisyenlerin terörist olarak ilan edildiği bir ülkede bu haber aslında kimse konuşmasın, kimse düşünmesin, kimse çözüm üretmesin diyen bir anlayışın ürünü” diyerek şunları söyledi: “Hendekler açılırken seyreden, silahlar dağıtılırken seyreden, valilere dokunmayın diye emir verenler bu yaşanılanların da sorumlusu. Sorumluluklarını akademisyenlerin üzerine atmasınlar. Sorumlu AKP’nin politikasıdır. Zamanında Fethullah Gülen’in ordudaki örgütlenmesi sürecinden atılanların tamamı AKP’li belediyelerde başdanışman olarak görevlendirildi. Bu akademisyenlerin hiçbiri hiçbir örgüt mensubu değil ve sadece işlerini yapıyorlardı. İşlerinin gereği olarak ülkeye barış gelsin diye imza attılar.”

Şeker, “O dönemde bütün uyarılara rağmen belediyelerin en önemli bölümlerinde başdanışman olarak görevlendirdiler, 15 Temmuz’u bu ülkeye yaşattılar” diyerek son olarak şunları söyledi: “Böyle bir sabıkası olanlar böyle insanlara çamur atmasınlar. Burada yaptıkları, amaçları belli. AKP sistematik bir operasyon yönetiyor. Bu ülkeyi kuran Cumhuriyet Halk Partisi. Cumhuriyet Halk Partisi’ni terörle bir araya getiremezler. Bu yerel seçime girerken yeni bir kumpas operasyonunun adımlarıdır. Ortakları Fethullah Gülen’den öğrendikleri üzere yeni kumpas operasyonlarını devreye koyuyorlar.”

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.