CHP’li Özel: Koronavirüs AKP'yi ikna etti

CHP’li Özel: Koronavirüs AKP'yi ikna etti

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis’e sunulan İkinci Yargı Paketi’ne ilişkin, “Biz AKP ve MHP'yi ikna edemedik ama koronavirüsü ikna etmiş gibi görünüyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis’te açıklamalarda bulundu. Özel, Ak Parti’nin bugün Meclis Başkanlığı’na sunduğu İkinci Yargı Paketi’ne ilişkin, paketin içinde infaz düzenlemesinin yer almamasına tepki gösterdi.

Ak Parti’nin pakete ilişkin daha önceki açıklamalarını hatırlatan Özel, “Bu düzenlemeyi yapmadan nereye gidiyorsunuz diye sormuştuk. 1 Ekim'de gündeme alınacağını söyledikleri boşa çıktı. Birinci yargı paketinde infaz yoktu. Bir türlü gelemedi. İkinci Yargı Paketi’nde de infaz olmayacağı ve bunun siyasi partilerle konuşulacağı söyleniyor. Bu durumdan bir tek şey anlaşılıyor; biz AKP ve MHP'yi ikna edemedik ama koronavirüsü ikna etmiş gibi görünüyor. İnfaz yasasındaki değişiklik için bu uzun tutuklulukları ve her önüne gelenin tutuklandığı bu durumla ilgili bir düzenleme yapılmasını teklif edeceğimizi ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

KORONAVİRÜS TESTİ

Koronavirüs salgınıyla ilgili Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı test ve kit sayılarına değinen Özel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Cumhurbaşkanına bir çağrıda bulunuyoruz; sağlık meslek örgütleriyle ilgili husumetinizi bir kenara bırakınız. Bir köşe yazarına verdiği mülakatta daha çok yeni bilgi edindik. Bu açıdan sağlık bakanını gelmesi usulen ve şeklen çok kıymetlidir ama içerik açısından beklentilere cevap vermemiştir. Amerika'ya 500 bin kit sattığını duyduk, üzüldük. Biz 115 bin test varken bu ana kadar 10 binle gelebildik. 500 bin testimizi de Amerika'ya satmış bulunuyoruz. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tek bir konuda uyarıyor; test, test, test. Bugün İtalya'nın 10. gününden daha kötü 10’uncu gün yaşayan Türkiye için büyük tehlikedir az test yapmak. Test yapma konusunda daha girişken ve atılımcı olunması gerektiğini söylüyoruz.”

TEBDİR PAKETİ 

Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koronavirüse karşı mücadele kapsamında açıkladığı “Ekonomik Tedbir Paketi” ile ilgili ise, “Elbette turizmciye destek önemlidir ama korona günlerinde o paketten başka şeyler de beklenmektedir. Açıklanan paketin korona ile mücadele ruhuylan uzaktan yakından ilişkisi yoktur. Pakette zaten emekliye verilecek olan ikramiye 5 hafta geriye çekiyor” dedi.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.