CHP'den Kılıçdaroğlu için 'tazminat davaları' fonu

CHP'den Kılıçdaroğlu için 'tazminat davaları' fonu

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun kaybettiği tazminatları ödemek üzere bir fon oluşturulması kararlaştırıldı. Milletvekillerinin üç ayda bir aldığı maaşlarından 5'er bin lira yarım yapacak.

CHP TBMM Grubu basına kapalı olarak, Grup Başkanvekili Engin Özkoç başkanlığında toplandı.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Kılıçdaroğlu hakkında açılan tazminat davaları gündeme geldiği belirtildi. CHP Grubunda, Kılıçdaroğlu’nun kaybettiği tazminatları ödemek üzere bir fon oluşturulması kararlaştırıldı.

Toplantıda, milletvekillerinin üç ayda bir aldığı maaşlarından 5’er bin liranın bu fona aktarılması oy birliğiyle kabul edildi. Ayrıca, parti üyelerinden de bu tazminatları karşılamak üzere talep geldiği belirtildi. Parti yönetiminin, bu fona üyelerin de dahil edilebilmesi için bir çalışma başlatması benimsendi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da isminin geçtiği Man Adası belgelerine ilişkin açılan dördüncü davada 130 bin lira daha tazminat ödemeye mahkûm olmuştu. Kılıçdaroğlu’nun ödeyeceği tazminat toplam 828 bin liraya ulaştı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.