CHP'den İstanbul için DSP hamlesi

CHP'den İstanbul için DSP hamlesi

CHP'den yenilenecek İstanbul seçimi için DSP hamlesi geliyor. İki partinin yetkilileri yarın yapılacak görüşmede bir araya.

İstanbul’da yerel seçimin iptali kararının ardından siyasette yeni seçime yönelik hazırlıklar hızlı başladı. Seçimin kazananı olarak açıklanan ancak iptal kararı ile mazbatası geri alınan Ekrem İmamoğlu’nun partisi CHP de bu kapsamda adım atarak DSP ile görüşme kararı aldı. CHP adına yarın DSP Genel Merkezi’ne gidecek bir heyeti yarın saat 10.00’da Genel Başkan Önder Aksakal’la görüşeceği öğrenildi.

Konuyla ilgili açıklamayı yapan DSP Genel Başkanı Aksakal, İstanbul’da yenilenecek seçimde aday çıkarmama kararını genel başkan olarak tek başına kendisinin almasının söz konusu olamayacağını söyledi. “Siyasette duruşumuz belli, herhangi bir şey söylemem tabanımıza haksızlık olur” diyen Aksakal, “CHP’den gelen önerileri dinleyeceğiz, parti kurullarında değerlendirerek karara varacağız. Kimin sol olup olmayacağı göreceli, DSP her zaman önemliydi, bunu karartmaya çalıştılar. Demek ki karartmanın hiçbir faydası yok. Hepimiz birbirimize önem vermeliyiz” dedi.

AYDIN ‘GEREĞİ YAPILACAK’ DEMİŞTİ

31 Mart Yerel Seçimleri’nde eski İstanbul Barosu başkanlarından Muammer Aydın’ı aday gösteren ve 30 bin oy alan DSP seçimde dördüncü sırada yer almıştı. İptal kararının ardından Aydın’dan, “DSP gereğini yapacaktır” açıklaması gelirken, partiden konu hakkındaki kararın 11-12 Mayıs tarihlerinde partinin ilgili kurullarında yapılacak görüşmelerle verileceği belirtilmişti.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.