CHP'den 81 ilde İstanbul çağrısı

CHP'den 81 ilde İstanbul çağrısı

CHP, 81 ilde ortak basın açıklaması yaparak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarına yapılan itirazlarla ilgili YSK’ya çağrıda bulundu.

CHP, 81 ilde ortak basın açıklaması yaparak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarına yapılan itirazlarla ilgili Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) çağrıda bulundu. Ankara’daki açıklamanın adresi CHP Ankara İl Başkanlığı önü oldu.

‘DOĞRU DEDİKLERİNE ŞİMDİ YANLIŞ DİYORLAR’

Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener buradaki konuşmasında, “İstanbul’da halk iradesini kullandı. Hiç kimse seçmenin iradesini bozmaya kalkmasın” dedi. Güvener, Büyükçekmece’de seçmen kayıtlarının usulsüz taşındığı iddialarıyla ilgili de şunları söyledi: “Seçmen kütükleriyle ilgi seçimden önce CHP ve İYİ Parti olarak itirazlarımızı dile getirdik. Seçimde kaybedince seçmen kütüklerine itiraz ediyorlar. Zamanda doğru dediklerine, şimdi yanlış diyorlar.”

AK PARTİ SEÇİMLERİN İPTALİNİ İSTEMİŞTİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Büyükçekmece’ye il ve ilçe dışından taşınan kişilerin ikamet adresi olarak okul, TIR garajı gibi yerler gösterildiğini ayrıca sandık başkanlığına dışardan kişilerin getirildiğini söylemişti. AK Parti’nin bu iddiaları üzerine 11 bin 186 kişinin ikamet kaydının taşındığı iddia edilen Büyükçekmece’de polis, adres kayıt incelemesi yapmaya başlamıştı. AK Parti, CHP’nin kazandığı Büyükçekmece’de seçimin iptal edilmesi için başvuruda bulunmuştu. YSK henüz AK Parti’nin başvurusuyla ilgili karar vermedi.

‘İSTANBUL’UN HUZURUNU BOZMAYIN’

Güvener, Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğini ifade ederek, “ 81 İl Başkanı olarak İstanbul’daydık ve İmamoğlu’nun mazbatasını istiyoruz. İstanbul’un huzurunu bozmayın artık” diye vurguladı.

KILIÇDAROĞLU’NUN MADDELERİNİ OKUDU

İl Başkanı Güvener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun daha önce açıkladığı YSK’ya 7 maddelik çağrısını okudu:
– YSK yasalara ve daha önce benzer olaylar karşısında aldığı kararlara uymak zorundadır.
– YSK seçimde kaybedenlerin devletin gücünü kullanarak ürettikleri yasa dışı gerekçeleri reddetmek zorundadır.
– YSK iktidar sahiplerinin YSK üzerinde kurdukları baskılara boyun eğmemek zorundadır.
– YSK demokrasi değil seçimsiz Türkiye isteyen iktidar sahiplerine dur demek zorundadır.
– YSK hukukun üstünlüğü mü yoksa iktidar sahibi üstünlerin hukuku mu buna açık ve net cevap vermek zorundadır.
– YSK’da hakimler mi var yoksa iktidar sahiplerinin taşeronlaştırmak istediği kişiler mi var?
– İktidar sahiplerinin güçlerini kullanarak demokrasiye karşı kurulan kumpası YSK bozmak zorundadır.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.