CHP Sözcüsü Öztrak: Kanunsuzluğa dekor olmayı nasıl hazmedebiliyorlar?

CHP Sözcüsü Öztrak: Kanunsuzluğa dekor olmayı nasıl hazmedebiliyorlar?

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Beştepe'deki adli yıl açılış törenine katılan yargı üyelerine tepki gösterdi: "Kanunsuzluğa dekor olmayı nasıl hazmedebiliyorlar? Milletten adalete güvenmesine nasıl beklerler?"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan adli yıl açılış törenine katılan yargı üyelerini eleştirdi ve “Milletten adalete güvenmesini nasıl beklerler?” diye sordu.

CHP Sözcüsü Öztrak, parti merkezinde düzenlediği basın toplantısında, bundan birkaç yıl öncesine kadar Yargıtay’da yapılan adli yıl açılış töreninin artık sarayda yapıldığını söyledi. Öztrak, “AK Parti Genel Başkanı’nın önünde ayağa kalkıp, cübbelerinin olmayan düğmesini iliklemeye çalıştılar. Kanunsuzluğa dekor olmayı nasıl hazmedebiliyorlar? Milletten adalete güvenmesine nasıl beklerler?” diye konuştu.

‘ÇÜRÜMEDEN DİYANET DE PAYINI ALDI’

Diyanet’in cuma hutbesinde Atatürk’ün adının geçmemesini de eleştiren Öztrak, şunları söyledi: “Millet dedi, haysiyet dedi, vatan dedi, zillet demeyi unutmadı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adını hutbede geçirmedi. 30 Ağustos’ta Atatürk’e uygulanan sansür aslında tek olay değil. 15 Mart’ta da Atatürk’ü tek cümle olsa dahi anmadı. 10 Kasım’da bir rahmet dahi dilenmedi. Bu milletin ortak değeri üzerinden kin ve nefret siyaseti üretmeye çalışanlar cübbelerini derhal çıkarsınlar. Koltuklarımızda otururuz diyorlarsa, sorumluluk onu oraya atayan saraya aittir. Saray bu kendini bilmezleri, bu makamda bir dakika bile tutarsa bu suça ortaktır. İktidar eliyle hazinesinden, maliyesine, askeriyesine kadar çürürken Diyanet de kendi payını almıştır.”

‘DOĞALGAZA YÜZDE 10 İNDİRİM YAPACAĞIZ DEMİŞTİ’

Son yapılan zamlara da dikkati çeken CHP Sözcüsü Öztrak, “Doğalgaza yüzde 32 zam yapıldı, elektriğe yüzde 15 arttı. Fiyatı iktidar tarafından belirlenen ürünlere zam yağdı. Bu zamlar şirketlerin üretim maliyetini de etkiliyor. Bugün oradaki planları da olumsuz etkileyecek. Bu isyanın sebebi bu. İktidar milleti adeta haraca bağladı. Seçimden önce AK Parti Genel Başkanı, ‘Bay Kemal dinlesin, doğalgaza yüzde 10 indirim yapacağız’ dedi. Yüzde 32 zam yapıldı. Bize yemin dersi vermeye kalkıyor” dedi.

ERDOĞAN’A YANIT: HADİ CANIM SENDE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerel seçim öncesi belediyelerde işten çıkarma olmayacağına dair yemin ettiğini hatırlatmasıyla ilgili de konuşan Öztrak, “Seçimlere ‘tarafsız’ kalacağını söyleyerek giren kişinin yemin dersi vermeye çalışanına İsmet Paşa’nın sözü ile yanıt verilir. Hadi canım sen de” diye konuştu.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.