CHP, İzmir'den yürüyüş başlatıyor

CHP, İzmir'den yürüyüş başlatıyor

CHP'nin İzmir il Yöneticileri, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na destek için yürüyüş kararı aldı. CHP'liler, Pazartesi günü yola çıkacak.

CHP İzmir il yöneticileri ve ilçe başkanları, İstanbul’a yürüyüş başlatıyor.

İz gazetenin haberine göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı “adalet yürüyüşü”ne destek açıklamasının ardından, CHP yöneticileri İl Başkanı Asuman Ali Güven başkanlığında toplantı yaptı.

Toplantıda alınan karara göre, İzmir Gündoğdu Meydanı’nda kurulacak olan çadırlarda “adalet nöbeti” tutulacak ve imza toplanacak. Ayrıca il yöneticileri ve ilçe başkanları, Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşüne destek için İzmir’den pazartesi günü yürüyüş başlatacak.

Pazartesi yola çıkacak olan CHP’liler Gebze’de Kılıçdaroğlu’na katılarak,  İstanbul’a yürümeyi planlıyor.

‘İZMİR OLARAK KILIÇDAROĞLU’NUN ARKASINDAYIZ’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun 25 yıl hapis cezasına mahkum olup tutuklanmasının ardından Ankara’dan başlattığı yürüyüşe destek için eylem yapıldı. Öğlen saatlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde yapılan eyleme HDP, DİSK, KESK,TMMOB da destek verdi.

DHA’nın haberine göre, eylemde konuşan CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven, “Tüm parlamenterlerin parti ayrımı olmadan serbest bırakılması gerekir. İzmir olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun arkasındayız, destekliyoruz” dedi.

Türkiye’de adalet, hukuk, demokrasi ve özgürlük istediklerini belirten Güven “Yürütülen faşizm uygulamaları, arkadaşlarımız, gençler ve milletvekillerinin tutuklanması Cumhuriyet Türkiyesine yakışmamaktadır” şeklinde konuştu.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.