Çavuşoğlu: Fransa elçisini çekmeye gerek yok

Çavuşoğlu: Fransa elçisini çekmeye gerek yok

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu "Şu anda büyükelçinin çağrılmasını gerektiren bir durum yok. Sürekli irtibat halindeyiz" yanıtını verdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Charlie Hebdo'da yayınlanan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan karikatürüne ilişkin olarak Ankara'da soruşturma başlatıldığını, konuyu uluslararası düzeyde de takip edeceklerini söyledi.

Çavuşoğlu'na karikatür nedeniyle Türkiye'nin Paris Büyükelçisi'nin geri çağırılıp çağrılmayacağı da soruldu. Çavuşoğlu ise "Bugün 2006'da Jacques Chirac'ın sözleriyle cevabımızı verdik. İçeride soruşturma başlatıldığı gibi gerek Fransa gerekse uluslararası düzeyde de hem hukuki hem diplomatik süreci takip ediyoruz. Paris büyükelçisinin geri çağrılacağı bir durum yok şu anda, telefonda istişare halindeyiz" yanıtı verdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ayrıca Twitter hesabından, eski Fransa Cumhurbaşkanı  Chirac'ın ifadelerini içeren şu paylaşımı yaptı:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.