Canan Güllü: Meclis erken yaşta evlilik için yasa hazırlıyor

Canan Güllü: Meclis erken yaşta evlilik için yasa hazırlıyor

Türkiye Kadın Dernekleri Başkanı Canan Güllü, erken yaşta evliliklere af getiren düzenlemenin mecliste görüşüldüğünü öğrendiklerini söyledi. Güllü, “Lütfen mücadele edin. Bu yasanın çıkmaması adına ne gerekiyorsa yapın” dedi.

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyon Başkanı Canan Güllü, erken yaşta evlilik nedeniyle ceza almış 10 bin kişinin affedilmesi için Meclis’te taslak hazırlandığını öğrendiklerini belirterek, “Lütfen mücadele edin. Bu yasanın çıkmaması adına ne gerekiyorsa yapın” dedi.

İzmir İş Kadınları Derneği’nin ‘Gelecek İçin Kadın’ projesinin kapanış toplantısında konuşan Türkiye Kadın Dernekleri Federasyon Başkanı Güllü, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in erken yaşta evlilik için bir an önce adım atılması gerektiğine yönelik ifadelerini eleştirerek şunları söyledi:

“Biz bütün kadın örgütleri olarak bununla ilgili çok mücadele etmiştik. Mücadelenin kazanımı olarak düzenleme rafta bekliyordu. Bir gün önümüze gelecekti. Ama en yakın sandığımız kişilerden bu darbeyi alacağımızı bilemedik. Biz bugün itibarıyla Türkiye’de erken yaşta evlilik yapmış, bu nedenle şikayet etmemiş ama bu şikayetinin kamu ayağında ceza almış 10 bin ailenin affedilmesi adına Meclis’te bir taslak hazırlandığını öğreniyoruz. Lütfen mücadele edin. Bu yasanın çıkmaması adına ne gerekiyorsa yapın.” (DHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.