Bugün 'yeni parti' gelebilir!

Bugün 'yeni parti' gelebilir!

MHP'den ihraç edilen isimlerden Meral Akşener ile Ümit Özdağ'ın bugün katılacakları bir düğünde kameralar karşısına geçerek yeni parti açıklaması yapabilecekleri iddia edildi.

“MHP’den ihraç edilen isimler yeni bir parti kuruyor” iddiasının bugün yapılacak açıklama ile gerçeğe dönüşmesi bekleniyor. MHP’den ihraç edilen isimlerden Meral Akşener ile Ümit Özdağ yeni parti için bu akşam bir araya geliyor. Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, ülkücü gazeteci Servet Avcı’nın oğlunun düğününde buluşacak iki ismin birlikte kameralar karşısına geçerek açıklama yapmaları bekleniyor.

MHP geçtiğimiz yıl 19 Haziran günü kurultaya gitmiş; Meral Akşener, Ümit Özdağ, Koray Aydın ve Sinan Oğan, Bahçeli’nin karşısına rakip olarak çıkmıştı. Ancak söz konusu kurultay mahkemeye taşınmış ve aradan geçen sürede süreç yılan hikayesine dönmüştü. Geçtiğimiz 20 Haziran günü de Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi tüzük kurultayının yürütmeyi durdurmasına yönelik talepleri değerlendirmiş ve 19 Haziran 2016 tarihli Olağanüstü Genel Kurulu iptal etmişti. Kararla; Genel Kurul’da alınan tüm kararlar yok sayılmıştı. Yani bu kararla MHP’den de ihraç edilen Meral Akşener, Ümit Özdağ ve Sinan Oğan’a partinin kapıları tamamen kapatılmıştı

‘AÇIKLAMA DA GELEBİLİR’

Tüm bu tartışmalardan sonra parti kuracağı iddia edilen isimlerden Meral Akşener ile Ümit Özdağ bir araya geliyor. İkilinin; gazeteci Servet Avcı’nın oğlunun Ankara’da, Ziya Gökalp Sosyal Tesisleri’nde düzenlenecek düğün törenine katılacakları ve ‘yeni parti’ için görüş alış-verişinde bulunacakları öğrenildi. Görüşmenin seyrine göre; Akşener ve Özdağ’ın düğün sonrası kameralar karşısına geçerek açıklama yapabilecekleri bildirildi. İki ismin eğer anlaşırlarsa ‘birlikte hareket edeceklerini kamuoyuna duyurmaları’ bekleniyor. Diğer ‘muhalif’ isimler Sinan Oğan ve Koray Aydın’ın ise MHP’de genel başkanlık yarışına girme niyetinde oldukları belirtiliyor.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.