Bu köyde 25 yıldır ilk kez bir düğün yapıldı

Bu köyde 25 yıldır ilk kez bir düğün yapıldı

20 yıl önce boşaltılan ve sonradan köylülerin geri dönüş yaptığı Hakkari’nin Pınarca (Balekâ) köyünde 25 yıldır ilk kez bir düğün töreni yapıldı.

Hakkâri merkeze 40 kilometre mesafede bulunan ve 1994 yılında bölgedeki olaylar nedeniyle boşaltılan, 2003 yılında köylülerin yeniden geri dönüş yaptığı Hakkari’nin Pınarca (Balekâ) köyünde 25 yıldır hiçbir düğün töreni yapılmıyordu. Sibel ve Turgut Pala isimli çiftin düğünü bu durumu sona erdirdi.

haberingoruntuleri.gif

2 bin nüfuslu Pınarca (Balekâ) köyünde uzun yıllardan sonra ilk defa bir düğünün yaşanması köy halkını mutlu ederken, düğün törenine köy sakinleri, Hakkari kent merkezi, çevre il ve ilçelerden de davetliler katıldı. 3 gün 3 gece süren düğün töreninde Zagros Müzik Organize’nin seslendirdiği Kürtçe şarkılar eşliğinde uzun halaylar oluşturulurken düğünde davetliler için 30 küçük baş hayvan kesildi.

Yüksekova Haber Muhabirine açıklamalarda bulanan damat Turgut Pala, “Çok mutluyuz, bizim için tarihi bir düğün oldu. 25 yıldan sonra köyümüzde bir ilke imza attık. Rabbimizin böyle güzel günleri herkese yaşatmasını diliyoruz. Bizi bu özel ve mutlu günümüzde yalnız bırakmayan tüm dost ve akrabalarımıza teşekkür ederiz” dedi. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.