Bozdağ: Abdullah Gül tasfiyecilerin adayı olabileceğini itiraf etti

Bozdağ: Abdullah Gül tasfiyecilerin adayı olabileceğini itiraf etti

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün açıklamasını eleştirdi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Kanal 24 canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu.

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün adaylıkla ilgili açıklamalarının sorulması üzerine Bozdağ, ”Dinleyince çok üzüldüm. Benim hissiyatım, fevkalade büyük bir yanlış yapmıştır, herkesin kalbindeki saygınlığında da önemli bir irtifa kaybetmiştir” dedi.

‘AK PARTİLİ OLAN HERKESİ ÇOK ÜZDÜ’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2007 yılında Abdullah Gül’ü “Kardeşim” diyerek Cumhurbaşkanı adayı gösterdiğini hatırlatan Bozdağ, şunları söyledi:

“Ben tabii bu yaşananlardan sonra açıklamayı dinleyince, çok çok ama çok üzüldüm. Neden üzüldüm, çünkü ‘Kardeşim Abdullah’ deyip onu Cumhurbaşkanı yapan birine karşı ona düşmanlık edenler ve orada yarışanlar, eğer geniş bir mutabakat sağlamış olsaydı ben Tayyip Erdoğan’ın tasfiye sürecinde onların ortak adayı olabilirdim anlamına gelecek bir açıklama. Tabi beni, AK Partili olan herkesi gerçekten çok çok üzmüştür. Herkes de bundan dolayı rahatsız olmuştur.”

‘AÇIKLAMASINI YAPTI, DEFTER KAPANDI’

Abdullah Gül’ün, adaylık için adının konuşulmaya başladığında tavrını koyması gerektiğini söyleyen Bozdağ, “Son açıklamadan dolayı da gördük ki; esasında uzlaşma olsaymış Sayın Cumhurbaşkanımızın tasfiye sürecinde bu tasfiyecilerin ortak adayı olacağını kabul edebileceğini itiraf etti” dedi.

Gül açıklamasının hayal kırıklığı yarattığını ifade eden Bozdağ, “Sonuçta ne olursa olsun, artık açıklamasını yaptı ve bu defter kapandı. Bizim geriye dönük bakmamız yanlış olur. Biz önümüze bakacağız. Cumhurbaşkanımızı, liderimizi, milletimizin duası ve desteğiyle bugüne kadar biz getirdik. Bundan sonra da aziz Türk milletinin duası ve desteğiyle Sayın Cumhurbaşkanımız milletin lideri olmaya, cumhurbaşkanı olmaya devam edecek” diye konuştu.

‘FEVKALADE BÜYÜK BİR YANLIŞ YAPMIŞTIR’

Abdullah Gül’ün büyük bir yanlış yaptığını savunan Bekir Bozdağ, “Ben kendi hissiyatını paylaştım. Benim hissiyatım fevkalâde büyük bir yanlış yapmıştır. Siyaseten, belki bir siyasinin yapabileceği en büyük hataları, hem de itiraflar ile beraber perçinlenmiş oldu” dedi.

‘AK PARTİ’DEKİ SAYGINLIĞINDA İRTİFA KAYBETTİ’

Gül’ün yaptığı açıklamayla AK Parti içindeki saygınlığının düşüşe geçtiğini dile getiren Bozdağ, şöyle devam etti:

“Ben AK Parti’ye gönül vermiş ve bu mücadelenin hepsini yapmış bütün vatandaşlarımızın aynı olduğunu düşünüyorum. O dönemde Abdullah Bey, Cumhurbaşkanı olsun diye her şeyi göze alan bir Tayyip Erdoğan var. Arkasında duran, mücadele yapan, yol kapandığı zaman bile yol açmak için Türkiye’de seçim kararı alıp, bu yolu açan bir lider var. Her şartta arkasında durmuş, her şartta ‘Kardeşim’ demiş. Ben beklerdim ki; ‘Benim kardeşim Recep Tayyip Erdoğan varken ona düşmanlık yapmaktan başka bir meziyeti olmayan, ona öfkesinden başka hiçbir meziyeti olmayanlar benim adımı kendi yanlarında, kendi liderleri olarak görmeleri bana yapılmış en büyük saygısızlıktır, en büyük hakarettir’ demesi gerekirdi. Bana göre dememiştir, demediği için de AK Parti’ye gönül veren herkesin kalbindeki saygınlığında da önemli bir irtifa kaybetmiştir.”

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.